“Οι τομές που επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία δίνουν απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις που έχει πραγματικά ανάγκη η Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που επιδιώκει οριστικά να ξαναβρεί την κανονικότητα, πορευόμενη ως ένα σύγχρονο, δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος”, δηλώνει σε συνέντευξή του προς την “δ” ο βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης. Υπογραμμίζει παράλληλα ότι τα πρώτα μέτρα, τα θετικά νομοθετήματα που εισάγει η κυβέρνηση για τη δημόσια διοίκηση, την οικονομία και τη φορολογία δημιουργούν κλίμα ευφορίας σε όλα τα στρώματα του λαού μας.
Αναφερόμενος στη μεγάλη εμπιστοσύνη που του έδειξε ο λαός της Δωδεκανήσου εκλέγοντάς τον για τρίτη φορά βουλευτή, δηλώνει ότι με όπλο την εμπειρία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια, θα αγωνιστεί για να δώσει λύσεις στα προβλήματα του νομού.
«Προτεραιότητά μου είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες της καθημερινότητας. Τα θέματα υγείας των νησιωτών μας, της εκπαίδευσης και της διασφάλιση τακτικής και ασφαλούς συγκοινωνίας. Μέλημά μου είναι η ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας. Με παρεμβάσεις στα θέματα που αφορούν την ασφάλεια αλλά και την πολιτιστική ζωή των νησιωτών», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Διαβάστε παρακάτω τη συνέντευξη του κ. Υψηλάντη αναλυτικά:
Κύριε Υψηλάντη θα ήθελα να ξεκινήσουμε με το σχόλιό σας για τη μεγάλη εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες της Δωδεκανήσου στο πρόσωπό σας, δίνοντάς σας ισχυρή εντολή να τους εκπροσωπήσετε-για τρίτη φορά-στη Βουλή. Πώς ήταν η επιστροφή στα έδρανα της Βουλής και μάλιστα ως κοσμήτορας αυτής;
Είναι για μένα μεγάλη η τιμή αλλά και τεράστια ευθύνη, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, για τρίτη φορά, των συμπατριωτών μας. Η δέσμευση από μέρους μου είναι, στο πλαίσιο των καθηκόντων μου, να εργαστώ για την προκοπή τους και την ευημερία της Δωδεκανήσου. Κάτι που άλλωστε πράττω με ιδιαίτερο ζήλο όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά του νομού μας. Εκπροσωπώ μια από τις πλέον ευαίσθητες, εθνικά, περιοχές της χώρας μας και για το γεγονός αυτό οι ευθύνες είναι τεράστιες και πολλαπλάσιες. Επιπρόσθετα οι συνάδελφοί μου στη Βουλή με εξέλεξαν στην τιμητική θέση του Α’ Κοσμήτορα, του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και ορίστηκα επίσης μέλος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και της Επιτροπής Δεοντολογίας. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι η θητεία αυτή ξεκινά με επιπρόσθετα κοινοβουλευτικά καθήκοντα και με ευθύνες όλοι μόνον έναντι των συμπατριωτών μου αλλά και έναντι της εθνικής αντιπροσωπείας.
• Δηλώσατε ότι η μεγάλη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας σηματοδοτεί την απαρχή μιας αναζωογονητικής περιόδου για τη χώρα μας. Κατά την άποψή σας, πού οφείλεται αυτή η σαρωτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας;
Ο λαός μας κουράστηκε από τα πολιτικά ψέματα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, από τις αγκυλώσεις και την αδράνεια λόγω ακριβώς των ιδεοληψιών τους. Από την άλλη ο συγκρατημένος, εκσυγχρονιστικός και μετρήσιμος πολιτικός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, έδωσε τη βεβαιότητα ότι έχουμε να κάνουμε με μια νέα πραγματικά κατάσταση που μόνο θετικά έχει να δώσει στην πατρίδα μας. Αυτά έφεραν την πολιτική αλλαγή. Και ήδη η διαφορά φάνηκε από τις πρώτες ενέργειες της Κυβέρνησης που ικανοποιεί την πλειοψηφία των Ελλήνων. Τα πρώτα μέτρα, τα θετικά νομοθετήματα που εισάγει για τη δημόσια διοίκηση, την οικονομία και τη φορολογία δημιουργούν κλίμα ευφορίας σε όλα τα στρώματα του λαού μας.
• Το γεγονός ότι η ΝΔ έφερε στα Δωδεκάνησα ποσοστό μεγαλύτερο από τον πανελλήνιο μέσο όρο, φανερώνει προφανώς τις προσδοκίες των πολιτών. Αποτελεί εγγύηση για την εφαρμογή πολιτικών που θα στηρίζουν και θα ενισχύουν τις νησιωτικές κοινωνίες;
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί η νησιωτικότητα είναι σύμφητη με τη λειτουργία της μεγάλης φιλολαϊκής φιλελεύθερης μας παράταξης. Άλλωστε είναι εκείνη που κατοχύρωσε και συνταγματικά την ενεργοποίηση μηχανισμού αντιμετώπισής της. Είναι επίσης εκείνη που είχε κατοχυρώσει, σε Κοινοτικό επίπεδο επί Κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το δικαίωμα της Ελληνικής Κυβέρνησης να εφαρμόζει μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας. Σε αντίθεση με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που τους απεμπόλησαν. Που παρέδωσαν στην ουσία ένα Κοινοτικό κεκτημένο που είχε κερδηθεί με δυσκολία. Τόσο συνεπώς η ίδια η λειτουργία της Νέας Δημοκρατίας όσον και οι προγραμματικές της εξαγγελίες συνηγορούν στο ότι η νέα κυβέρνηση θα ενσκύψει στα προβλήματα των νησιών μας προσφέροντας λύσεις. Στον αγώνα αυτό είμαι παρών με όλες μου τις δυνάμεις.
• Με τις προγραμματικές εξαγγελίες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε ένα σαφές στίγμα των προτεραιοτήτων. Ποιό το δικό σας σχόλιο πάνω στο κυβερνητικό πρόγραμμα; Δίνει απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις;
Οι προγραμματικές εξαγγελίες, της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, επικεντρώνονται στη θεμελίωση μιας νέας κανονικότητας που αντιπαλεύεται τις παλιές παθογένειες, με μετρήσιμα αποτελέσματα βάσει των ενεργειών επί του προγράμματος που ενέκρινε στις εκλογές ο ελληνικός λαός, για ρήξη με το παρελθόν, με ταχύτητα και ακρίβεια για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης, την απελευθέρωση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας μας και ιδιαίτερα της ελληνικής περιφέρειας, την παραγωγή πλούτου για όλους, την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής αλλά και άλλων σημαντικών πολιτικών που έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο όπως η υγεία, η παιδεία και η ασφάλεια, αξιόπιστα και αποτελεσματικά με προσδιορισμένους και κοστολογημένους στόχους και μέσα και που δεν αποσκοπούν μόνο στο σήμερα αλλά και τη νέα Ελλάδα με τη συγκυρία μάλιστα της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την εθνική μας παλιγγενεσία.
Οι τομές που επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία συνεπώς δίνουν απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις που έχει πραγματικά ανάγκη η Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή που επιδιώκει οριστικά να ξαναβρεί την κανονικότητα, πορευόμενη ως ένα σύγχρονο, δημοκρατικό ευρωπαϊκό κράτος.
Στην κεντρική προεκλογική σας ομιλία στη Ρόδο, αναφερθήκατε στους αγώνες που δώσατε στη μέχρι τώρα πορεία σας ενάντια στις αγκυλώσεις και τα προβλήματα που επί δεκαετίες ταλαιπωρούν τον τόπο μας. Ποιές οι προτεραιότητές σας στο εξής;
Με τη μέχρι σήμερα πολιτική μου παρουσία, επεδίωξα και συνεχίζω να επιδιώκω, με σχεδιασμό, γνώση και διεκδικητικότητα να δώσω τις αναγκαίες απαντήσεις στα ποικιλόμορφα προβλήματα του νησιωτικού μας νομού. Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά σε συνδυασμό και με την αποκτηθείσα εμπειρία, μου δίνουν τη δυνατότητα να οριοθετήσω και συνάμα να υποδείξω και προτεραιότητες.
Καταρχάς η συνεννόηση και η συνεργασία, με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, προκειμένου να προωθηθούν οι στόχοι και τα οράματά τους για τα νησιά μας είναι πρωταρχικής σημασίας.
Άλλωστε δε νοείται περαιτέρω ανάπτυξη, ιδιαίτερα στον τομέα του τουρισμού, δίχως αυτή να συνοδεύεται από τα αναγκαία έργα υποδομής.
Προτεραιότητα μου είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες της καθημερινότητας. Τα θέματα υγείας των νησιωτών μας, της εκπαίδευσης και της διασφάλιση τακτικής και ασφαλούς συγκοινωνίας.
Μέλημά μου είναι η ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας. Με παρεμβάσεις στα θέματα που αφορούν την ασφάλεια αλλά και την πολιτιστική ζωή των νησιωτών.
Και βέβαια η επιδίωξη επιστροφής, σε βάθος χρόνου, όλων εκείνων που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, αποστέρησε από τους νησιώτες, αφού χρειάζεται αγώνας για να ξανακατακτηθούν. Τόσο σε εθνικό όσο και σε Ενωσιακό επίπεδο.
Με τη λογική αυτή θα κινηθώ με όλες μου τις δυνάμεις και με την ευχή η περίοδος αυτή να είναι η πλέον ευτυχής για τα Δωδεκάνησά μας.
Ευχαριστώ πολύ!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ