«Ενδεχομένως κάποιοι να ξεχνούν, πως έγιναν εκλογές και τις έχασαν» τονίζει, μεταξύ άλλων σε μια άκρως αποκαλυπτική των προθέσεών του συνέντευξη στην «δημοκρατική», ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, συνιστώντας στην απερχόμενη δημοτική αρχή να σταματήσει τη “φάμπρικα” αποφάσεων και αναθέσεων, της τελευταίας στιγμής.
Ο νέος δήμαρχος Ρόδου εκφράζει τον προβληματισμό του για την πρακτική που ακολουθείται και για το «κατά πόσο μπορεί να υπηρετεί πραγματικά το δημόσιο συμφέρον και για το αν συνάδει με τις αρχές, μιας ευνομούμενης πολιτείας» προσθέτοντας ότι διαπιστώνει «τακτοποιήσεις εκκρεμοτήτων, αμφιλεγόμενου χαρακτήρα και προσωπικές εξυπηρετήσεις».
Στην πρώτη μετεκλογική του συνέντευξη ο νέος δήμαρχος Ρόδου στέλνει προς κάθε κατεύθυνση, προς την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και στους κάθε λογής συνομιλητές της, ένα μήνυμα πολύ σαφές και πολύ καθαρό:
«Όλες αυτές τις αποφάσεις και τις αναθέσεις, που ελήφθησαν και λαμβάνονται μετά τις εκλογές, θα τις ξαναδούμε από μηδενική βάση. Θα τις περάσουμε από κόσκινο. Κανείς να μη κάνει το λάθος, να θεωρήσει δεδομένη την αποδοχή τετελεσμένων από εμάς. «Όλα από την αρχή», ήταν η εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες της Ρόδου, και αυτή την εντολή είναι υποχρέωσή μας να την κάνουμε πράξη. Και θα την κάνουμε, χωρίς να υπολογίσουμε κανένα πολιτικό, ή προσωπικό κόστος».


Αναλυτικά η συνέντευξη του νέου δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη:
• Η κλεψύδρα έχει γυρίσει ανάποδα και σε πολύ λίγο αναλαμβάνετε την ευθύνη για την τύχη του νησιού μας, από τη θέση του δημάρχου Ρόδου. Ποιες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας;
Το κυρίαρχο συναίσθημα είναι η ευγνωμοσύνη, για την ευκαιρία που μας έδωσαν οι συμπατριώτες μας να αποδείξουμε όλοι μαζί, πως η Ρόδος μπορεί να αποκτήσει ξανά τη λάμψη της, και η ζωή όλων να γίνει καλύτερη.
Το ειλικρινές ευχαριστώ προς του Ροδίτες, που είπα το βράδυ το τελικού αποτελέσματος, είναι και θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθημερινά μέσα στο μυαλό μου. Και θα το ανταποδώσω με έργα και πράξεις.
Είναι μεγάλη τιμή αυτή η εμπιστοσύνη και το ίδιο μεγάλη θα είναι και η καθημερινή ευθύνη, να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή. Να αφαιρέσουμε από τον τόπο μας, τα αρνητικά που μας πληγώνουν και μας πονάνε, και την ίδια στιγμή να πολλαπλασιάσουμε τα θετικά που θα βοηθάνε όλους τους Ροδίτες, να έχουν καλύτερη καθημερινότητα, να έχουν καλύτερες δουλειές και καλύτερες ευκαιρίες για τη ζωή τους.
Ήρθε η ώρα να ξαναδεί η Ρόδος μας προκοπή.
• Πώς αξιοποιείτε αυτό το ενδιάμεσο μεταβατικό διάστημα, για να πετύχετε πιο γρήγορα τον στόχο που περιγράφετε;
Η προσπάθειά μας δεν είναι ενός ανθρώπου, αλλά συλλογική. Θα πετύχει με τη στήριξη της ίδιας της τοπικής μας κοινωνίας, όλων εκείνων των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων, που θέλουν να τερματιστεί η στασιμότητα του νησιού μας.
Είμαι λοιπόν σε συνεχείς επαφές και συναντήσεις, προκειμένου να ιεραρχηθούν σωστά οι προτεραιότητές μας, να μπουν χρονοδιαγράμματα, να εξασφαλίσουμε τους καλύτερους συμβούλους και συνεργάτες, σε κάθε δράση και έργο, που θα βάλουμε μπροστά.
Το ζητούμενο για μας είναι, ο Ροδίτης να αρχίσει να αισθάνεται όσο το δυνατό πιο γρήγορα την αλλαγή που φέρνουμε, σε όλα τα επίπεδα.
Στο ύφος και το ήθος άσκησης της τοπικής εξουσίας, στην καθημερινή διαχείριση των αναγκών του νησιού, στην ίδια τη λειτουργία του Δήμου.
Συναισθάνομαι πλήρως την ευθύνη και θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μου γι αυτό, πως δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο.
• Έχετε καταλήξει σε συνεργασίες και ρόλους, στην άσκηση της διοίκησης του Δήμου;
Όλα θα τα πούμε στην ώρα τους. Αυτό που προέχει είναι η ουσία της πολιτικής. Έχουμε μια ισχυρή δημοτική ομάδα, ως παράταξη “Με Δύναμη για τη Ρόδο”, έχουμε ένα έμπειρο δημοτικό συμβούλιο, μπορούμε να διαμορφώσουμε τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, για να υπηρετήσουμε αποτελεσματικά τους Ροδίτες.
Δεν είναι οι τίτλοι και τα αξιώματα, που θα κάνουν τη διαφορά. Η αλλαγή θα έρθει, μέσα από την καθημερινή, σκληρή και υπεύθυνη δουλειά, με γνώμονα το καλό του τόπου και μόνον.


• Παρακολουθείτε όλες τις εξελίξεις στο Δήμο, αυτούς τους τρεις μεταβατικούς μήνες;
Προσπαθώ να το κάνω, συχνά όμως βρίσκω δυστυχώς εμπόδια. Ενδεχομένως κάποιοι να ξεχνούν, πως έγιναν εκλογές και τις έχασαν. Πως ο Ροδιακός λαός αποδοκίμασε πρακτικές, νοοτροπία και επιλογές. Θα το θυμηθούν όμως πολύ σύντομα.
Γι’ αυτό και θα τους συνιστούσα, να σταματήσουν αυτή τη “φάμπρικα” αποφάσεων και αναθέσεων, της τελευταίας στιγμής που έχουν στήσει, επιχειρώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να δεσμεύσουν το Δήμο και τη νέα Δημοτική Αρχή, σε επιλογές που κάνουν, έχοντας απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Αυτή η πρακτική, ειλικρινά μας προβληματίζει, για το κατά πόσο μπορεί να υπηρετεί πραγματικά το δημόσιο συμφέρον και για το αν συνάδει με τις αρχές, μιας ευνομούμενης πολιτείας.
Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση, με την καλώς εννοούμενη συνέχεια της διοίκησης, καθώς αντί για τα απολύτως απαραίτητα, για να προχωρούν τα πράγματα μέχρι την αλλαγή διοίκησης, εμείς βλέπουμε τακτοποιήσεις εκκρεμοτήτων, αμφιλεγόμενου χαρακτήρα και προσωπικές εξυπηρετήσεις.
Και επειδή οι καλοί λογαριασμοί, κάνουν τους καλούς φίλους, όπως λέει ο σοφός λαός, θέλω με την ευκαιρία που μου δίνεται, μέσα από την εφημερίδα σας, να στείλω προς κάθε κατεύθυνση, προς την απερχόμενη δημοτική αρχή και τους κάθε λογής συνομιλητές της, ένα μήνυμα πολύ σαφές, και πολύ καθαρό:
Όλες αυτές τις αποφάσεις και τις αναθέσεις, που ελήφθησαν και λαμβάνονται μετά τις εκλογές, θα τις ξαναδούμε από μηδενική βάση. Θα τις περάσουμε από κόσκινο. Κανείς να μη κάνει το λάθος, να θεωρήσει δεδομένη την αποδοχή τετελεσμένων από εμάς.
«Όλα από την αρχή», ήταν η εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες της Ρόδου, και αυτή την εντολή είναι υποχρέωσή μας να την κάνουμε πράξη.
Και θα την κάνουμε, χωρίς να υπολογίσουμε κανένα πολιτικό, ή προσωπικό κόστος.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ