ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μήνυμα του Δημήτρη Γάκη για την 1η Μαΐου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Δ. ΓΑΚΗΣ

Ο βου­λευ­τής Δω­δε­κα­νή­σου Δη­μή­τρης Γάκης, με την ευ­και­ρία του εορ­τα­σμού της ερ­γα­τι­κής Πρω­το­μα­γιάς έκανε την ακό­λου­θη δή­λω­ση:

«Οι ερ­γα­ζό­με­νοι σ’ όλο τον πλα­νή­τη γιορ­τά­ζουν την ερ­γα­τι­κή πρω­το­μα­γιά, ημέρα μνή­μης και τιμής για τους μάρ­τυ­ρες της απερ­γί­ας του Σι­κά­γου του 1886, ημέρα ερ­γα­τι­κής αλ­λη­λεγ­γύ­ης, όπως κα­θιε­ρώ­θη­κε από τη Β΄ Διε­θνή στις αρχές του 20ου αιώνα. Σή­με­ρα, μετά τα τε­λευ­ταία τριά­ντα χρό­νια νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρης ηγε­μο­νί­ας, τα δικά τους αι­τή­μα­τα γί­νο­νται ξανά επί­και­ρα. Οκτά­ω­ρο, αξιο­πρε­πείς και αν­θρώ­πι­νες συν­θή­κες ερ­γα­σί­ας, ασφά­λεια. Για την Ελ­λά­δα, που αντι­με­τω­πί­ζει τις σκλη­ρές απαι­τή­σεις των δα­νει­στών για ακόμη με­γα­λύ­τε­ρη απορ­ρύθ­μι­ση των ερ­γα­σια­κών σχέ­σε­ων, η ημέρα της φε­τι­νής Πρω­το­μα­γιάς απο­κτά ιδιαί­τε­ρη ση­μα­σία ως ημέρα αντί­στα­σης και αγώνα για ένα κα­λύ­τε­ρο αύριο.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.