Μπαράζ παραβιάσεων σημειώθηκε την Τρίτη στο Αιγαίο από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μόλις μία ημέρα μετά τις αυστηρές συστάσεις των Ευρωπαίων προς την Τουρκία στη σύνοδο της Βάρνας.
Συγκεκριμένα, 9 τουρκικά αεροπλάνα – έξι εκ των οποίων ήταν οπλισμένα – προχώρησαν σε 45 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου της Ελλάδας στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ υπήρξε και μία εμπλοκή.
Σε όλες τις περιπτώσεις πάντως τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.