Ειδήσεις

Εurogroup: Δυσαρέσκεια για τις 100 δόσεις

Διακριτικά αλλά ευδιάκριτα ο επικεφαλής του EuroworkingGroup Τόμας Βίζερ εκφράζει δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση επιχειρεί να ρυθμίσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία δηλαδή την περίφημη ρύθμιση με τις 100 δόσεις.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής» ο κ. Βίζερ ερωτηθείς από που θα μπορέσει η Αθήνα να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες το Μάρτιο καθώς δεν προβλέπεται από την συμφωνία του Εurogroup τονίζει καταρχήν ότι δεν διαθέτει εικόνα της χρηματοπιστωτικής κατάστασης καθώς όπως λέει «δεν έχει πρόσφατη ενημέρωση»

«Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καθόλου ενημέρωση τους τελευταίους μήνες. Αντιλαμβάνομαι τους κινδύνους σε σχέση με την γενικότερη κατάσταση εξαιτίας ενός πολύ άσχημα οργανωμένου σχήματος αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία. Επρόκειτο για μια πραγματικά ατυχή επιλογή» αναφέρει ο κ. Βίζερ.

Ο ίδιος μάλιστα προειδοποιεί πως οι πολιτικές που διασφαλίζουν το πρωτογενές πλεόνασμα διασφαλίζουν επίσης ρευστότητα για την κυβέρνηση.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι μπορεί να διατηρηθεί αυτό το πλεόνασμα αν και το Eurogroup και οι θεσμοί όπως είπε «θα λάβουν υπόψη τους την αναμφισβήτητα χειρότερη οικονομική κατάσταση το 2015».

Αλλά όπως πρόσθεσε μια υγιής δημοσιονομική απόδοση είναι προϋπόθεση αν η Ελλάδα επιθυμεί να επανακτήσει μεσοπρόθεσμα πρόσβαση στις αγορές.

Το ΒΗΜΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου