Τοπικές Ειδήσεις

Γυναίκα κατηγορείται για απάτη με θύμα δικηγόρο

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων θα καθίσει την 7η Νοεμβρίου 2019, μετά από αναβολές, μια κάτοικος της Ρόδου κατηγορούμενη για απάτη σε βάρος δικηγόρου, από την οποία το περιουσιακό όφελος ή η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει το ποσό των 120.000 € κατ’ εξακολούθηση.
Η κατηγορούμενη φέρεται να παρέστησε σε έναν δικηγόρο, κάτοικο Ρόδου, ότι τυγχάνει κληρονόμος μεγάλης περιουσίας στην Τουρκία και ότι συνεχώς προκύπτουν εκεί οικονομικές εκκρεμότητες προκειμένου να τακτοποιήσει το ζήτημα της αποδοχής της κληρονομιάς και να τον έπεισε να της δανείσει 325.000 €, προκείμενου να τακτοποιήσει δήθεν τις νομικές και φορολογικές εκκρεμότητες για την αποδοχή της κληρονομιάς στην Τουρκία…
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κατά το χρονικό διάστημα από την 25-2-2012 έως την 23-10-2012, έβλαψε την περιουσία ενός δικηγόρου της Ρόδου, πείθοντας τον σε καταβολές χρηματικών ποσών συνολικού ύψους 325.000 €, ως δάνειο προς την ίδια, παριστάνοντας του εν γνώσει της, το ψευδές γεγονός της οικονομικής της ευρωστίας και της αναμονής κτήσης από μέρους της, της κληρονομιάς του αποβιώσαντος πατέρα της, στην Τουρκία.
Ειδικότερα παρέστησε στον δικηγόρο ότι είχε οικονομική ευρωστία και διέθετε στην Τουρκία τραπεζικές καταθέσεις, πλην όμως υπήρχε στο πρόσωπό της πρόσκαιρη αδυναμία ρευστοποίησης των περιουσιακών της στοιχείων, καθώς ανέμενε την κτήση κληρονομαίας περιουσίας από τον αποβιώσαντα πατέρα της και χρειαζόταν το χρηματικό ποσό των 325.000 € προκειμένου να διευθετήσει τις φορολογικές και νομικές της εκκρεμότητες στην Τουρκία για την καταβολή των φόρων κληρονομιάς, την καταβολή δικηγορικών αμοιβών και την κάλυψη λοιπών εξόδων απαιτούμενων για την κτήση της εν λόγω κληρονομιάς.
Φέρεται να προέκυψε από την έρευνα ότι είχε αποποιηθεί την κληρονομιά του αποβιώσαντος πατέρα της και στην Τουρκία δεν διέθετε καμία τραπεζική κατάθεση, με το χρηματικό ποσό των 325.000 € που η ίδια αποκόμισε παρανόμως.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου