Τοπικές Ειδήσεις

Εκλέχθηκαν οι αντιπρόσωποι του Δήμου Ρόδου στη γ.σ. της ΠΕΔ

Η εκλογή των εκπροσώπων του Δήμου Ρόδου στη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) πραγματοποιήθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Παρασκευής.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στην ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου θα διενεργηθούν το αργότερο μέχρι την 10η Νοεμβρίου 2019. Ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την θέση του προέδρου. Η ΓΣ της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου αποτελείται από 125 μέλη (34 δημάρχους + 91 εκπροσώπους – δημοτικούς συμβούλους).
Ενδεικτικά, για το Δήμο Ρόδου ο αριθμός των εκπροσώπων – δημοτικών συμβούλων, λαμβανομένου υπόψη ότι ο μόνιμος πληθυσμός της Ρόδου είναι 115,490 κάτοικοι, καθορίζεται σε 34. Οι δηλώσεις κατάρτισης των συνδυασμών κατατέθηκαν μέχρι και δύο ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Από την παράταξη του δημάρχου, Α. Καμπουράκη ψήφισαν 29 μέλη, από την παράταξη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Φώτη Χατζηδιάκου 13, από την παράταξη του κ. Δημήτρη Κρητικού τρεις και από την παράταξη του κ. Τάκη Πότσου δύο μέλη.
Είκοσι μία έδρες έλαβε η παράταξη του δημάρχου, δέκα έδρες η παράταξη του κ. Χατζηδιάκου, δύο του κ. Κρητικού και μια του κ. Πότσου.
Συγκεκριμένα από την παράταξη της πλειοψηφίας, εκλέχθηκαν οι Στράτος Καρίκης, Στέφανος Δράκος, Τηλέμαχος Καμπούρης, Γιάννης Καμπούρης, Νίκος Καραμαρίτης, Σάββας Καραταπάνης, Κώστας Καρίκης, Τσαμπίκα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου, Αλέξης Κολιάδης, Βασίλης Παπαοικονόμου, Γιώργος Πατσάης, Ηλίας Πετρίδης, Μιχάλης Σοκορέλος, Τάσος Σπανός, Σπύρος Σπυρόπουλος, Θανάσης Στάμος, Κώστας Ταρασλιάς, Γιώργος Τριάντος, Δημήτρης Τσίκκης, Βασίλης Μανέτας και Σάββας Χριστοδούλου.
Από την παράταξη του κ. Χατζηδιάκου, εκλέχθηκαν οι Νικόλαος Γιαννάς, Σάββας Διακοσταματίου, Εμμ. Καζούλης, Μιχ. Καφεντζής, Ιω. Κορωναίος, Μιχ. Παλαιολόγου, Αγ. Πάλλας, Γιώργος Πόκκιας, Μιχ. Σταυρής και ο ίδιος ο επικεφαλής.
Εκλέγονται τέλος οι Δημήτρης Κρητικός, Παντελής Πουρσάρογλου και Τάκης Πότσος.
«Μέσα και από την ΠΕΔ πρέπει να αγωνιστούμε για μία καλύτερη Τοπική Αυτοδιοίκηση για το Νότιο Αιγαίο. Να διεκδικήσουμε όλα όσα έμειναν πολύ πίσω. Η ΠΕΔ και η Ρόδος έχουν χάσει πολλά και πρέπει να βρούμε τον τρόπο να ανακτήσουμε όλα αυτά τα χαμένα», δήλωσε ο δήμαρχος, Α. Καμπουράκης.
Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου είναι (με βάση το πληθυσμιακό κριτήριο) 21μελές και αποτελείται από 13 δημάρχους και 8 δημοτικούς συμβούλους.
Η εκλογή του ΔΣ καθώς και η εκλογή των εκπροσώπων της ΠΕΔ στη ΓΔ της ΚΕΔΕ θα γίνει το αργότερο μέχρι τις 10 Νοεμβρίου 2019 (από τη Γενική Συνέλευση των μελών της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου).
Η εκλογή γίνεται κατά συνδυασμούς και με μεμονωμένες υποψηφιότητες που υποβάλλονται στον πρόεδρο της ΓΣ μέχρι την 15η ώρα της προηγούμενης των εκλογών ημέρας. Την ίδια ημέρα θα γίνει από τη Γενική Συνέλευση και η εκλογή του Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.
Η ΓΣ της ΚΕΔΕ αποτελείται από 510 μέλη (οι δήμαρχοι όλων των Δήμων της χώρας + εκλεγμένοι εκπρόσωποι κάθε ΠΕΔ στη ΓΣ της ΚΕΔΕ).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου