- Ενημέρωση της Λιμενικής Αρχής Λέρου για μηχανική βλάβη ιστιοφόρου σκάφους σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου με δύο επιβαίνοντες.
- Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και αλιευτικό σκάφος «ΚΑΛΛΙΟΠΗ Β» έσπευσαν για βοήθεια στην περιοχή του Λακκίου.
- Το ιστιοφόρο κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα του Λακκίου και οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους.
- Απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, χωρίς παρατηρούμενη θαλάσσια ρύπανση.
Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λέρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για μηχανική βλάβη ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπήκοους Ηνωμένου Βασιλείου), στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. βορειοδυτικά του κόλπου Λακκίου Λέρου.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος «ΚΑΛΛΙΟΠΗ Β» Ν. Λ. 61, προς παροχή συνδρομής. Το Ι/Φ, με τη συνδρομή του Α/Κ, κατέπλευσε με ασφάλεια στη μαρίνα του όρμου Λακκίου, με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. Από το Λιμεναρχείο Λέρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε


.gif)













