Πήραν θέση για τις τουρκικές προκλήσεις σε Έβρο και Αιγαίο οι Αμερικανοί μέσω του βοηθού υπουργού Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μάθιου Πάλμερ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε μέσω Twitter η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και συγκεκριμένα ο κ. Πάλμερ συστήνει στην Τουρκία να εργαστεί για την αποκλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πάλμερ – σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ – αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ έχουν εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης. Όταν βρέθηκα στην Αλεξανδρούπολη μίλησα για την πίεση που υπάρχει στα ελληνικά σύνορα, δηλαδή στα σύνορα Τουρκίας – ΕΕ. Κάλεσα την Τουρκία να εργαστεί στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των εντάσεων».

Και επίσης αναφέρεται και στις προκλήσεις στο Αιγαίο επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν προκλήσεις από τουρκικά μαχητικά τις οποίες έχει επισημάνει η ελληνική κυβέρνηση. Εργαζόμαστε με τους συμμάχους μας έτσι ώστε να προωθήσουμε τον διάλογο και την υπεύθυνη διαχείριση σε σημεία που υπάρχουν διαφωνίες. Να εργαστούμε έτσι ώστε να αποκλιμακωθούν τα σημεία τριβής έτσι πριν εξελιχθούν σε κρίσεις».

Δείτε τη φωτογραφία:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ