ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαμαρτυρία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τις εκλογές και την ΠΚΣ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Πανεπιστήμιο Αιγαίου 2

Την έντο­νη δια­μαρ­τυ­ρία της εκ­φρά­ζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου στην Ρόδο, με αφορ­μή πε­ρι­στα­τι­κά που έλα­βαν χώρα στις πρό­σφα­τες εκλο­γές.

Σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση ανα­φέ­ρο­νται τα εξής:

«Όλοι πε­ρι­μέ­να­με αυτή την αντί­δρα­ση από την Π.Κ.Σ (Κ.Κ.Ε.-Κ.Ν.Ε).

Δεν ήταν μόνο ανα­με­νό­με­νο αλλά και ταυ­τό­χρο­να αστείο, αφού μάλ­λον είναι το τε­λευ­ταίο όπλο το όποιο τους έχει απο­μεί­νει.

Ας βά­λου­με όμως τα γε­γο­νό­ντα σε μία σειρά. Όπως έχου­με κα­ταγ­γεί­λει και τις προη­γού­με­νες ημέ­ρες,η Π.Κ.Σ στις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές του Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ έχει προ­βεί σε πάρα πολ­λές πα­ρα­τυ­πί­ες,τόσο στον εκλο­γι­κό κα­νο­νι­σμό όσο και στο κα­τα­στα­τι­κό του τμή­μα­τος.Γι’αυτό το λόγο υπήρ­ξε έν­στα­ση απο 85 φοι­τη­τές του τμή­μα­τος ώστε να λο­γο­δο­τή­σει η Εφο­ρευ­τι­κή Επι­τρο­πή (διο­ρι­σμέ­νη απο την Π.Κ.Σ.) στην Γε­νι­κή Συ­νέ­λευ­ση. Και ενώ λοι­πόν λή­φθη­κε η από­φα­ση να διε­ξα­χθεί Γε­νι­κή Συ­νέ­λευ­ση,οι συ­νά­δελ­φοι της Π.Κ.Σ απο­φά­σι­σαν να την ακυ­ρώ­σουν αυ­θαί­ρε­τα και να συ­γκα­λέ­σουν Δ.Σ σε κά­ποιο σπίτι μα­κριά από το πα­νε­πι­στή­μιο, ώστε να διο­ρι­στεί το ελέω Κ.Κ.Ε νέο Δ.Σ, χωρίς να πα­ρευ­ρί­σκο­νται ούτε άλλες πα­ρα­τά­ξεις αλλά ούτε ανέ­ντα­χτοι φοι­τη­τές σε εκεί­νο το συμ­βού­λιο. (μάλ­λον οι συ­νά­δελ­φοι της Π.Κ.Σ ήθε­λαν να κρύ­ψουν κάτι όπως έκα­ναν άλ­λω­στε και στις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές)

Δυ­στυ­χώς όμως για τα μέλης της Π.Κ.Σ οι πε­ρισ­σό­τε­ροι φοι­τη­τές αντέ­δρα­σαν στις πα­ρα­νο­μί­ες τους και έτσι έγινε Δια­τμη­μα­τι­κή Γε­νι­κή Συ­νέ­λευ­ση με σκοπό να κα­ταγ­γελ­θεί η στάση της πα­ρα­πά­νω πα­ρά­τα­ξης.

Έτσι λοι­πόν στην Γε­νι­κή Συ­νέ­λευ­ση αυτή απο­φα­σί­στη­κε από τα μέλη της Π.Κ.Σ να μην έρ­θουν τα πρα­κτι­κά του συλ­λό­γου όπως προ­βλέ­πε­ται στο χώρο της συ­νέ­λευ­σης.Φυ­σι­κά αυτό έγινε για να μην φα­νε­ρω­θούν οι αυ­θαι­ρε­σί­ες τους. Επί­μο­να λοι­πόν οι φοι­τη­τές είτε της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, είτε των Ε.Α.Α.Κ,είτε οι ανέ­ντα­χτοι (που προ­φα­νώς ξέ­χα­σαν να τους ανα­φέ­ρουν ) ζη­τού­σαν τα πρα­κτι­κά, ώστε να φα­νε­ρω­θεί η αλή­θεια,τα μέλη της Π.Κ.Σ επέ­λε­ξαν να απο­χω­ρή­σουν από την αί­θου­σα απα­ξιώ­νο­ντας για άλλη μία φορά το ανώ­τα­το όρ­γα­νο των φοι­τη­τών, την Γε­νι­κή Συ­νέ­λευ­ση (τους λό­γους που έπρα­ξαν κατά αυτόν τον τρόπο, πλέον τους γνω­ρί­ζουν όλοι)

Αγα­πη­τοί συ­νά­δελ­φοι της Π.Κ.Σ μην γί­νε­στε πε­ρί­γε­λος.Το μόνο που έκα­ναν οι φοι­τη­τές ήταν να αντι­δρά­σουν στην απα­ξί­ω­ση σας και στά­θη­καν μπρο­στά στην μία εκ των δύο εξό­δων με σκοπό να εκ­φρά­σουν δυ­σα­ρέ­σκεια προς εσάς και να σας πιέ­σουν έμ­με­σα να ανα­λά­βε­τε τις ευ­θύ­νες των πρά­ξε­ων σας , χωρίς να ασκη­θεί όμως βία σε κα­νέ­να.Και για να τε­λειώ­νει το πα­ρα­μυ­θά­κι σας,εκτός της αί­θου­σας βρί­σκο­νταν για άλλη μία φορά οι φοι­τη­το­μπα­μπά­δες σας της Κ.Ν.Ε και του ΚΚΕ (όπως και στις φοι­τη­τι­κές εκλο­γές άλ­λω­στε,που εκτε­λού­σαν χρέη πε­ρι­φρού­ρη­σης όπως πα­ρα­δέ­χτη­κε μέλος σας ενώ­πιον των συμ­φοι­τη­τών μας στη ση­με­ρι­νή Γε­νι­κή Συ­νέ­λευ­ση.)

Τέλος εμείς ως Δ.Α.Π-Ν.Δ.Φ.Κ ΡΟΔΟΥ δεν χρεια­ζό­μα­στε κα­νε­νός την κα­θο­δή­γη­ση ,όπως εσείς της Κ.Ν.Ε και του Κ.Κ.Ε,για να υπε­ρα­σπι­στού­με τα συμ­φέ­ρο­ντα των φοι­τη­τών και λυ­πού­μα­στε αλλά δεν θα πτοη­θού­με ούτε από τις απει­λές ούτε από την λάσπη σας.Κα­λού­με την το­πι­κή κοι­νω­νία της Ρόδου καθώς και όλη την ακα­δη­μαϊ­κή κοι­νό­τη­τα του Πα­νε­πι­στη­μί­ου Αι­γαί­ου να κα­τα­δι­κά­σουν το πρα­ξι­κό­πη­μα που έχει λάβει χώρα από την Π.Κ.Σ,την Κ.Ν.Ε και το Κ.Κ.Ε στο Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ

Υ.Γ.1 : Εί­μα­στε η φοι­τη­τι­κή πα­ρά­τα­ξη που υπε­ρα­σπί­ζε­ται τα δη­μο­κρα­τι­κά ιδε­ώ­δη και έχει κρα­τή­σει ανοι­χτά τα Πα­νε­πι­στή­μια της χώρας μας,από το 1976.Δε θα στα­μα­τή­σου­με,επεί­δη κά­ποιοι θέ­λουν να εκ­πλη­ρώ­σουν τους ευ­σε­βείς πό­θους τους για εξου­σία.

ΥΓ.2. : Η Κόκ­κι­νη Χού­ντα δε θα πε­ρά­σει στη σχολή μας.

ΔΑΠ – ΝΔΦΚ ΡΟΔΟΥ»

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.