ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κεραμίδα από τον ΕΝΦΙΑ σε 485.000 ιδιοκτήτες ακινήτων

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΝΦΙΑ
Το φετινό ραβα­σάκι του ΕΝΦΙΑ μετά τις αλλαγές στον συμπλη­ρω­μα­τικό φόρο θα είναι εφιαλ­τικό για εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες ιδιο­κτή­τες ακι­νή­των, μετά την αύξηση των συντε­λε­στών και την καθή­λωση του αφο­ρο­λο­γή­του στα 200.000 ευρώ.

Οι υπο­λο­γι­σμοί του Συν­δέ­σμου Επι­χει­ρή­σεων και Βιο­μη­χα­νιών απο­κα­λύ­πτουν ότι 485.505 ιδιο­κτή­τες ακι­νή­των με περιου­σία άνω των 200.000 ευρώ θα μοι­ρα­στούν έναν έξτρα λογα­ρια­σμό 566 εκατ. ευρώ πέραν του ΕΝΦΙΑ, ενώ για χιλιά­δες επι­χει­ρή­σεις η αύξηση του συμπλη­ρω­μα­τι­κού φόρου κρί­νε­ται ικανή να οδη­γή­σει στην οικο­νο­μική εξό­ντωσή τους.

Σύμφωνα με Τα Νέα, η ανάλυση του ΣΕΒ ανα­δει­κνύει μία από τις πτυχές της υπερ­φο­ρο­λό­γη­σης στον κλάδο των ακι­νή­των, καθώς σύμφωνα με τους υπο­λο­γι­σμούς του Συν­δέ­σμου με τα φετινά εκκα­θα­ρι­στικά:

  • 485.505 ιδιο­κτή­τες ακι­νή­των θα κληθούν να κατα­βά­λουν συμπλη­ρω­μα­τικό ΕΝΦΙΑ. Ο συνο­λι­κός συμπλη­ρω­μα­τι­κός φόρος που ανα­μέ­νε­ται να βεβαιω­θεί θα φτάσει τα 566 εκατ. ευρώ.
  • Τρεις στους τέσ­σε­ρις υπό­χρε­ους σε συμπλη­ρω­μα­τικό φόρο (ή 363.456 στο σύνολο των 485.505 φυσικών προ­σώ­πων) θα έχουν πρό­σθετη επι­βά­ρυνση της τάξεως των 40 ευρώ, καπέλο στον ΕΝΦΙΑ.
  • Για 122.049 φορο­λο­γου­μέ­νους ο συμπλη­ρω­μα­τι­κός φόρος φτάνει σε μέσα επίπεδα τα 4.514 ευρώ και συνο­λικά θα μοι­ρα­στούν έναν λογα­ρια­σμό 551 εκατ. ευρώ.
Βαρύ είναι το φορτίο και για τις επι­χει­ρή­σεις καθώς 45.084 νομικά πρόσωπα επω­μί­ζο­νται συμπλη­ρω­μα­τικό ΕΝΦΙΑ συνο­λι­κού ύψους 242 εκατ. ευρώ.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.