Ειδήσεις

Δεν θα γίνουν εξετάσεις International Baccalaureate

Δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε φέτος γραπτές εξετάσεις για τα παιδιά που φοιτούν στην Ελλάδα σε πρόγραμμα International Baccalaureate (I.B.), όπως ανακοινώθηκε χθες από τον International Baccalaureate Organization (IBO). Και το 2020 δεν είχαν γίνει εξετάσεις, ωστόσο πέρυσι, καθώς ήταν η αρχή της άγνωστης πανδημίας, η απόφαση του IBO ελήφθη για όλες τις χώρες.

Φέτος, ο IBO αποφάσισε ότι θα επικοινωνήσει με τις κυβερνήσεις για να κρίνει τι θα γίνει. Αρχικά η Ελλάδα ήταν μέσα στο 70% των χωρών της Ευρώπης στις οποίες επρόκειτο να διοργανωθούν εξετάσεις. Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν. Εξετάσεις δεν θα γίνουν επίσης σε Ιταλία και Τουρκία.

Οπως ανέφερε στην «Κ» ο κ. Γιώργος Καρτάλης, υπεύθυνος του προγράμματος I.B. στη Σχολή Μωραΐτη, θα γίνουν εξετάσεις στο 70% των χωρών της Ευρώπης, στο 90% της Ασίας, στο 25% της Νοτίου Αμερικής, στις ΗΠΑ, και στον Καναδά.

Πηγή: kathimerini.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου