«Το στοίχημα για την Νέα Δημοκρατία είναι να κερδίσει μία ξεκάθαρη εντολή πολιτικής αλλαγής. Και θα την κερδίσει».
Αυτό δηλώνει, σε συνέντευξή της προς την “δημοκρατική”, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφία Ζαχαράκη και εξηγεί ειδικότερα ότι «το στοίχημα της Ν.Δ. είναι να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος, να πάρει μπρος η οικονομία, να κερδίσουμε καλές νέες δουλειές για τους νέους, να προσφέρουμε ουσιαστική στήριξη στους αδύναμους συμπολίτες μας».
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές η κ. Ζαχαράκη τονίζει ότι «η Ν.Δ. θέλει να εκφράσει την ευρεία πλειοψηφία των πολιτών, που ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν χτες, πιστεύουν ότι δεν μας αξίζει ο μαρασμός, στον οποίον μας έχει βυθίσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Αναλυτικά η συνέντευξη της κ. Σοφίας Ζαχαράκη προς την “δημοκρατική”:
• Το 2019 είναι μια εκλογική χρονιά στην οποία θα στηθούν πολλαπλές κάλπες. Ποιο είναι το πρωταρχικό στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η ΝΔ ώστε να πετύχει νίκη και στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις;
Για την Νέα Δημοκρατία το στοίχημα των επερχόμενων εκλογών, βουλευτικών, ευρωεκλογών και εκλογών τοπικής αυτοδιοίκησης, με όποια σειρά κι αν γίνουν, είναι ένα: Να εκφράσει την ευρεία πλειοψηφία των πολιτών που ανεξάρτητα από την προέλευσή τους, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν χτες, πιστεύουν ότι δεν μας αξίζει ο μαρασμός, στον οποίον μας έχει βυθίσει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, των πολιτών που πιστεύουν ότι αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα. Είναι να συναντηθεί στην κάλπη με μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία που θα στηρίξει τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος μας.
Το στοίχημα για την Νέα Δημοκρατία είναι να κερδίσει μια ξεκάθαρη εντολή πολιτικής αλλαγής. Και θα την κερδίσει.
• Ισχύει η άποψη ότι η κυβέρνηση σας βάζει παγίδες και σας κληροδοτεί προβλήματα για να σας παραδώσει καμένη γη;
Το μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ως πλειοψηφία έστω και σε μετασχηματισμό αλλά σίγουρα σε αποδρομή σήμερα, κάνει αυτό που έκανε από καταβολής του. Ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας και των πολιτών της για να παίξει παιχνίδια μικροπολιτικής και προσωπικών και κομματικών σχεδιασμών. Αλλά ο χρόνος τελείωσε.
Θα είναι η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με το πρόγραμμά της, συγκεκριμένο και κοστολογημένο, που θα δώσει στη χώρα την ευκαιρία να προχωρήσει μπροστά με λιγότερους φόρους και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και ευκαιρίες για όλους.
• Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι σημαντικότεροι σταθμοί του 2019 που έχει μπροστά της η Νέα Δημοκρατία;
Ο σημαντικότερος σταθμός που έχει μπροστά της η Νέα Δημοκρατία το 2019 είναι ένας. Είναι οι πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, μιας κυβέρνησης που θα επωμιστεί το δύσκολο έργο να ενώσει ξανά τους Έλληνες και να δώσει ξανά στην χώρα την προσμονή του μέλλοντός της. Ήδη ο Kυριάκος Mητσοτάκης προανήγγειλε μέσω της συνέντευξής του στο CNBC την προηγούμενη εβδομάδα ότι η μείωση φόρων θα ξεκινήσει από τον πρώτο μήνα της διακυβέρνησης της ΝΔ. Είναι το στοίχημα να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος, να πάρει μπρος η οικονομία, να κερδίσουμε καλές νέες δουλειές για τους νέους, να προσφέρουμε μια ουσιαστική στήριξη στους αδύναμους συμπολίτες μας.
• Σας ανησυχεί η επικοινωνιακή αντεπίθεση του Μεγάρου Μαξίμου μέσω της νομοθέτησης φιλολαϊκών μέτρων;
Οι επικοινωνιακές αντεπιθέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα ελάχιστα αφορούν την πραγματικότητα και τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν καθημερινά το τίμημα για τα τέσσερα χαμένα χρόνια της χώρας, από το 2015 μέχρι σήμερα.
Η Ελλάδα που αφήνει ο κ. Τσίπρας είναι μια Ελλάδα που αντί να σηκώνει κεφάλι, πορεύεται με κομμένα τα φτερά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ένας στους τρεις Έλληνες ζει σήμερα στη φτώχεια. Τρεις στους δέκα Έλληνες έχουν δυσκολία να πληρώσουν το ρεύμα, ένας στους τέσσερις Έλληνες δεν μπορούν να έχουν θέρμανση, τέσσερις στους δέκα έχουν δυσκολία να πληρώσουν την ιδιωτική συμμετοχή στα φάρμακά τους. Tα στοιχεία για τις δουλειές που χάθηκαν τον Iανουάριο 2019 είναι χαρακτηριστικά. Δεκάδες χιλιάδες χαμένες δουλειές, αριθμός ρεκόρ μετά τον Iανουάριο 2013, με τις μορφές μερικής και περιοδικής απασχόλησης να κυριαρχούν.
Ενώ την ίδια ώρα, οι μικρομεσαίοι στενάζουν κάτω από την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ευκαιριών.
Είναι, λοιπόν, η ίδια η πραγματικότητα που καταδεικνύει, ότι η φιλολαϊκή πολιτική δεν ασκείται με όρους επικοινωνίας ή πυροτεχνημάτων. Φιλολαϊκή είναι η πολιτική εκείνη που δίνει καλά πληρωμένες δουλειές, δουλειές με πλήρη απασχόληση και προοπτική. Είναι η πολιτική που δίνει αξιοπρέπεια και ευκαιρίες στους πολίτες και που θα δημιουργεί τους πόρους που θα στηρίζουν μόνιμους και αποτελεσματικούς θεσμούς κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους συμπολίτες μας.
• Kρίνετε ότι θα πάμε στις εκλογές μέσα σε κλίμα πόλωσης και διχασμού; Mήπως φέρετε κι εσείς ευθύνη για τη διατήρηση αυτού του κλίματος;
Οι πολίτες κυρίως ενδιαφέρονται για τις απαντήσεις στα καθημερινά τους προβλήματα. Για τον oικογενειακό τους προγραμματισμό, την πρόσβαση στον παιδικό σταθμό, το καλό δημόσιο σχολείο των παιδιών τους, τo αίσθημα ασφάλειας, τη στιγμή που θα χρειαστούν το σύστημα υγείας, την προοπτική της εργασίας στην χώρα μας, τους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν. Nοιάζονται όμως και για το πώς απαντούν τα κόμματα σε θέματα προάσπισης του δημοκρατικού ήθους και της προστασίας των θεσμών στην χώρα μας. Αυτή είναι η βάση της αντίδρασής μας στις ενέργειες του κ. Πολάκη αλλά και στα όσα συνέβησαν μέσα στα 4 χρόνια συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Προφανώς και θα απαντάμε στo υπερπλεόνασμα προκλήσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την ετερόκλιτη πλειοψηφία της.
Eπικεντρωνόμαστε όμως στα μεγάλα ζητήματα για τη χώρα και τους πολίτες. Δείτε για παράδειγμα την προηγούμενη εβδομάδα. Μέσα σε 5 ημέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το αποτύπωμα της πολιτικής μας. Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των συστημικών τραπεζών πρότεινε τη συμπερίληψη στη ρύθμιση για τα δάνεια και της επιβράβευσης, όπως μια εύλογη μείωση επιτοκίου, των συνεπών δανειοληπτών. Σε συνέντευξή του στο CNBC επικεντρώθηκε στο πάγιο αίτημα της Ν.Δ. για τη μείωση των πλεονασμάτων και δεσμεύθηκε ότι θα διοχετεύει το 80% από το δημοσιονομικό χώρο που θα δημιουργηθεί στη μείωση φόρων και εισφορών. 15 νέοι ευρωβουλευτές της Ν.Δ μπήκαν στη μάχη των επερχόμενων εκλογών, πολίτες που έχουν δώσει δείγματα γραφής στον επαγγελματικό του βίο και στην κοινωνία των πολιτών και έχουν μια ξεχωριστή προσωπική διαδρομή. Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα υγείας που αναπτύσσεται στους άξονες της πρόληψης, των ανθρώπινων συνθηκών για όλους και φροντίδας σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Ο Kυριάκος Mητσοτάκης θα συνεχίσει να περιοδεύει σε όλη την Eλλάδα για να συναντάται με τους πολίτες αλλά συγχρόνως θα έχει σημαντικές επισκέψεις στο εξωτερικό όπου θα συζητάει με ξένους αξιωματούχoυς, προσωπικότητες, επενδυτές και επιχειρηματίες για το όραμά του και το σχέδιό του για την Eλλάδα του αύριο.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ