Ρεπορτάζ

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας υπόλογος για υποβάθμιση του περιβάλλοντος στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ρόδου!

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου την 15η Μαρτίου 2019, κατηγορούμενος για υποβάθμιση του περιβάλλοντος, παραπέμφθηκε με απευθείας κλήση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου κ. Μιχάλης Παλαιολόγος.

Ο κ. Παλαιολόγος καλείται ως κατηγορούμενος για τα όσα απίστευτα έφερε στο φως της δημοσιότητας προ τριετίας η “δημοκρατική” σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ρόδου στ’ Ασγούρου, παρότι όχι μόνο δεν ήταν αρμόδιος για την λειτουργία και τον ευπρεπισμό του αλλά καθ’ υπέρβαση των καθηκόντων του ήταν εκείνος που επιλήφθηκε και αποκατέστησε το πρόβλημα.
Θυμίζουμε ότι “κόλαφο” για τη δημοτική αρχή και προσωπικά για τον εντεταλμένο σε θέματα τροχαίου υλικού, δημοτικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Σταυρή, ο οποίος εξαπέλυσε με δημόσιες δηλώσεις του ανοίκεια και υβριστική επίθεση στην “δημοκρατική”, που επέλεξε, παρά τις παραινέσεις του, να αναδείξει την θλιβερή και επικίνδυνη για την δημόσια υγεία κατάσταση που επικρατούσε στο δημοτικό αμαξοστάσιο στ’ Ασγούρου, με φωτορεπορτάζ που δεν χρήζει οποιασδήποτε παρερμηνείας, αποτελεί η έκθεση δύο εποπτών υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αλλά και η παρέμβαση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου.
Η Διεύθυνση Υγείας στην έκθεσή της, με επιφύλαξη σε περίπτωση μη συμμόρφωσης του Δήμου στις υποδείξεις της, για τις προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες, καθιστούσε σαφές, ότι ο χώρος είχε μετατραπεί σε “εστία προσέλκυσης και ανάπτυξης μύγας, κουνουπιών ή και τρωκτικών”, ότι υφίστατο “έντονη δυσοσμία στην περιοχή, ανθυγιεινή και οχληρή κατάσταση” με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται το περιβάλλον.
Ειρήσθω εν παρόδω, ότι όμορο στην παράνομη χωματερή, στην οποία “φιλοξενούνται” σκουπίδια από την αποκομιδή που γίνεται με μικρά οχήματα στη Μεσαιωνική Πόλη, για να μεταφορτωθούν και να μεταφερθούν στον ΧΥΤΑ, είναι ακίνητο, όπου λειτουργεί παιδικός σταθμός και παιδική χαρά, ενώ περιμετρικά υφίστανται κατοικίες και επιχειρήσεις, στην συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή Ασγούρου.

Για το ίδιο θέμα ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, είχε εκδώσει δελτίο τύπου, στο οποίο επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι δεν είναι δυνατόν ο χώρος εκείνος να χρησιμοποιείται ως ΣΜΑ (Σταθμός Μεταφόρτωσης Αποβλήτων) αφού δεν είχε σχεδιαστεί ως τέτοιος και φυσικά δεν πληρούνται οι όροι και συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου