Ρεπορτάζ

Ως καταδολιευτική καταγγέλθηκε με αγωγή η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων αεροπορικής εταιρείας

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγε γνωστός λογιστής της Ρόδου κατά δύο αεροπορικών επιχειρήσεων ζητώντας να διαρρηχθεί η μεταξύ τους μεταβίβαση αεροσκάφους, ως απόρροια καταδολίευσής του και να τον αποζημιώσουν για βλάβες που υπέστη με το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.
Ο ενάγων το έτος 2011 βάσει σύμβασης ανέλαβε τον μετασχηματισμό ατομικής επιχείρησης σε μόνο μετοχική ανώνυμη εταιρεία και στην συνέχεια τηρούσε τα λογιστικά βιβλία της.
Το έτος 2012 προσέφυγε στην δικαιοσύνη για να εξασφαλίσει την αποπληρωμή δεδουλευμένων του και το έτος 2018 τελεσιδίκησε αγωγή που είχε ασκήσει διατάσσοντας την εναγόμενη να του καταβάλει αποζημίωση ύψους 10. 369,62 €.
Ισχυρίζεται ότι από την ημέρα που εκδόθηκε η εφετειακή απόφαση πληροφορήθηκε, ότι η πρώτη εναγόμενη προσπαθεί να μεταβιβάσει το σύνολο της περιουσίας της, προκειμένου να αποφύγει κατασχέσεις τόσο από εκείνον όσο και από το Δημόσιο και άλλους ιδιώτες.
Έτσι όπως ισχυρίζεται συστάθηκε νέα Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία η οποία και αγόρασε το σύνολο των αεροσκαφών της αντιδίκου του.
Διατείνεται ότι η εικονικότητα για την αποφυγή πιθανών κατασχέσεων αποδεικνύεται τόσο από τους δεσμούς συγγενείας που έχουν τα μέλη των εναγόμενων εταιρειών όσο και από το ό,τι η δεύτερη εναγόμενη εταιρεία, με εταιρικό κεφάλαιο 20.000 € «αγόρασε» το σύνολο των αεροσκαφών και των προσομοιωτών της πρώτης εναγόμενης εταιρείας, συνολικής αξίας που ξεπερνά τις 700.000 €,.
Την υπόθεση χειρίζεται το δικηγορικό γραφείο Ιωάννης Χριστοδούλου και Συνεργάτες.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου