Άγγελοι μετά ποιμένων δοξολογούσιν:
(συνοδεία ανθρώπων/μουσικών και χορωδών)
-Η Παρθένος σήμερον τον Υπερούσιον τίκτει!
-Δι’ ημάς γαρ εγεννήθη…
-Χριστούγεννα με τη Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου
-Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017
Με εσωτερικότητα και φως, ψαλμούς και μελωδίες, ήχους προάγγελους της προσδοκίας για τη γέννηση του Θεανθρώπου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος, η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Ρόδου.
Σε κλίμα συγκίνησης και ελπιδοφόρας προσμονής και τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Ρόδου κατάμεστο από κόσμο και πιστούς της φίλους, η Χορωδία του νησιού μας, υπό τη διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του καταξιωμένου και βραβευμένου μαέστρου της, καθηγητή μουσικής, Μιχάλη Καλαεντζή έδωσε ξανά μια θαυμάσια συναυλία. Απέδωσε άρτια και κατανυκτικά θρησκευτικούς ύμνους του βυζαντινού, αλλά και του διεθνούς κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου, χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια, προτρέποντάς μας:
Χριστός γεννάται. Δοξάσατε!
Τη Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου, την πάντα και ενεργά παρούσα με πράξεις, δράσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης και πολιτισμού, συνέδραμαν/πλαισίωσαν: Η Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, η Παιδική Χορωδία «Amabile» του Επιμορφωτικού και Επικοινωνιακού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, η σολίστ και σπουδαία σοπράνο Δήμητρα Παπαδοπούλου, η σοπράνο, ταλαντούχα και ανερχόμενη Καλλιπάτειρα Χατζηκαλημέρη, το νεαρό μέλος της παιδικής χορωδίας Amabile Γιάννης Παραής και επαγγελματίες μουσικοί του τόπου μας: Ι. Καζαντζίδη – τσέλλο, Α. Καλοπέτρη – βιολί, Ε. Κατσαρά – φλάουτο, Π. Παπαδημητρίου – κλαρινέτο, Ν. Σολομών – φλάουτο, Α. Σταυρίδη – πιάνο, Κ. Τσιμιτάκης – βιόλα και Κ. Φαραμίτσα – βιολί. Τον ήχο επιμελήθηκε ο Ε. Πολιμένοφ.
Ακούστηκαν καταβασίες, κοντάκια και απολυτίκια των Χριστουγέννων, νέγρικα σπιρίτσουαλς καθώς και έργα των Z. Kodaly, J. Carleton Beal & J. R. Boothe, H. Blake, B. Chilcott, J. Rutter, C. Frank, E. Morricone, L. Anderson, Μ. Αδάμη, Θ. Παπακωνσταντίνου, G. Rossini, D. Townsend, M. Leontovych, V. Vanilov κ.ά. σε μουσική διεύθυνση και καλλιτεχνική επιμέλεια Μ. Καλαεντζή.
Παρακολουθώντας τη συναυλία και ενθυμούμενος τα λόγια του ποιητή δεν μπορεί κανείς παρά να επιβεβαιώσει πως η μουσική έχει την ιδιότητα να ξεπλένει τη «σκόνη» και την κούραση της καθημερινότητας, τη δύναμη να φωτίζει τις ψυχές των ανθρώπων και τον τρόπο να παρηγορεί και να ενδυναμώνει. Πόσο μάλλον σε καιρούς δύσκολους και συγκυρίες απώλειας νοήματος και ανθρώπων, οδυνηρές, σε εποχές που η ελπίδα και η δύναμη είναι από τα πρώτα ζητούμενα. (Η συναυλία αφιερώθηκε εξ αρχής στη μνήμη του πρόωρα κι αδόκητα χαμένου νέου, Ν. Χατζηνικολάου, υιού της αντιδημάρχου Αθλητισμού και Τουρισμού, Μαριλίζας Χατζηλαζάρου ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού κι έκφρασης συλλυπητηρίων).
Την πετυχημένη συναυλία, που μεταξύ άλλων παρακολούθησε και χαιρέτησε με θερμά λόγια ο Δήμαρχος Ρόδου, στήριξαν ο Δήμος Ρόδου, ο ΔΟΠΑΡ, οι Φίλοι Χορωδιακής Μουσικής Ρόδου, το Μουσικό Σχολείο Ρόδου και η Ιερά Μητρόπολις Ρόδου. Την σχεδίαση του έντυπο διαφημιστικού υλικού επιμελήθηκε η γραφίστρια Μαρία Αλεξίου. Χορηγός προβολής το τυπογραφείο Ν. Χατζηκαλημέρης.
Άξιο συγχαρητηρίων το μουσικό αποτέλεσμα, άξια μίμησης η πρωτοβουλία αντί εισιτηρίου να γίνει συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου!
Υ.Γ. Η Μικτή Χορωδία δηλώνει πως είναι πάντα ανοιχτή να δεχτεί στους κόλπους της νέα μέλη, ανθρώπους που αγαπούν τη μουσική και την ομαδική δουλειά, γνώστες μουσικής, αλλά και μη. Τηλ. μαέστρου: 6945.29.29.65.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ