Ρεπορτάζ

Απορρίφθηκε η αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής λήψεως προληπτικών μέτρων ξενοδοχειακής εταιρείας

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου απορρίφθηκε η αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής λήψεως προληπτικών μέτρων στο πλαίσιο του πτωχευτικού κώδικα, που υπέβαλε ξενοδοχειακή εταιρεία και εκπρόσωπος αυτής κατά του Ελληνικού Δημοσίου και του ΕΦΚΑ.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με άμεσο κίνδυνο ταμειακής ρευστότητας και επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας της και του εγγυητή, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της, χωρίς, ωστόσο, να έχει περιέλθει σε στάδιο παύσης πληρωμών.
Βρίσκεται, ήδη, σε διαπραγματεύσεις με πιστωτές της, με απώτερο στόχο την επίτευξη συμφωνίας εξυγίανσης.
Η ευδοκίμηση των διαπραγματεύσεων αυτών, όπως ισχυρίζεται, πιθανολογείται σφόδρα, ενώ έχει ήδη εξασφαλιστεί η απαιτούμενη έγγραφη συναίνεση του βασικού πιστωτή της, μιας εταιρείας διαχείρισης δανείων, που εκπροσωπεί ποσοστό άνω του 20% του συνόλου των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών της, και συγκεκριμένα ποσοστό 20,6%, όπως προκύπτει από την κατάσταση πιστωτών.
Σύμφωνα με την αίτηση η εταιρεία αντιμετωπίζει άμεσα, πολλαπλό κίνδυνο επίσπευσης αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της περιουσίας της, γεγονός που εάν επέλθει, αφενός θα ματαιώσει τις διεξαγόμενες διαπραγματεύσεις για την επίτευξη της συμφωνίας εξυγίανσης, αφανίζοντας το ενδιαφέρον του βασικού πιστωτή της και αφετέρου, θα προκαλέσει με μαθηματική ακρίβεια το κλείσιμό της, με άμεση συνέπεια την απώλεια σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας, αλλά και την πρόκληση σημαντικότατης βλάβης όλων ανεξαιρέτως των πιστωτών της.
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2013, διαθέτει δύο ξενοδοχειακές μονάδες στη Ρόδο και στην Κω, 2 αστέρων και 4 αστέρων, αντίστοιχα.
Το σύνολο των οφειλών της ανέρχεται σε 4.707.033 €.
Το Ελληνικό Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ ανέτειναν ότι η εταιρεία έχει ήδη κατασχέσεις σε βάρος της που δεν δύνανται να αρθούν ως ήδη τετελεσμένες, ενώ υποστήριξαν ότι το αίτημα ασκείται καταχρηστικώς καθώς έχει στο παρελθόν ενταχθεί σε ρυθμίσεις που δεν τήρησε.
Η συζήτηση της αίτησης της εταιρείας προσδιορίστηκε για την 10η Μαϊου 2022.
Ο ΕΦΚΑ εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο κ. Δέσποινα Κούττη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου