Ρεπορτάζ

Αποσύρεται από το πινάκιο η δίκη Κουνάκη – Ανανία

Αποσύρεται από το πινάκιο και δεν θα εκφωνηθεί την 26η Νοεμβρίου 2021 η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου υπόθεσης με κατηγορούμενους για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου τους ανεξάρτητους τότε περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Παναγιώτη Κουνάκη και Άγγελο Ανανία.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, είχε συγκεκριμένα απορριφθεί και τέθηκε αμετακλήτως στο αρχείο, η μήνυση που άσκησαν οι τελευταίοι κατά του περιφερειάρχη.
Ενώπιον της Πταισματοδίκη Ρόδου εκκρεμoύσε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που είχε παραγγελθεί και ανεστάλη, έως ότου κριθεί η πρώτη ως άνω μήνυση, η «αντίθετη» μήνυση, που είχε ασκήσει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, εις βάρος τους για ψευδή καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδορκία.
Τελικώς εκδόθηκε κλητήριο θέσπισμα για την παραπομπή τους σε δίκη για τις προαναφερόμενες δύο πράξεις το οποίο έχουν προσβάλει με προσφυγή ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου. Ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου δεν έχει αποφανθεί σχετικώς και η προγραμματισμένη δίκη αναμένεται να ματαιωθεί μέχρι να κριθούν αρμοδίως οι λόγοι ακύρωσης του κλητηρίου θεσπίσματος που έχουν προβάλει.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», βάλλουν ειδικότερα κατά του κύρους του κλητηρίου θεσπίσματος επισημαίνοντας ότι με τη διάταξη δεν εξετάστηκε η ουσία της ένδικης διαφοράς και ότι δεν κρίθηκαν μη ψευδή και μη συκοφαντικά τα όσα είχε ισχυριστεί εις βάρος τους ο περιφερειάρχης, αλλά τέθηκε στο αρχείο, διότι ως δημόσιο πρόσωπο στο πλαίσιο δημόσιου πολιτικού διαλόγου αναγνωρίζεται το δικαίωμα σε αμφότερους να υποστηρίζουν διαφορετικές απόψεις.
Οι δύο περιφερειακοί σύμβουλοι είχαν υποβάλει, τον Οκτώβριο του 2017, μήνυση εις βάρος του περιφερειάρχη για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ήταν ψευδής ο ισχυρισμός ότι είχαν ζητήσει να καταλάβουν έμμισθες θέσεις και όταν δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά τους, αποχώρησαν από την παράταξη της πλειοψηφίας.
Ο περιφερειάρχης επεσήμανε ότι εκ του νόμου είχε την εξουσία και τη διακριτική ευχέρεια, να αναθέσει στον μεν πρώτο την αρμοδιότητα που αφορά στην παρακολούθηση και διαχείριση θεμάτων επιχειρηματικότητας και συγκεκριμένα των Τμημάτων Απασχόλησης και Εμπορίου και στον δεύτερο της δια βίου Μάθησης, Εκπαίδευσης και Παιδείας.
Τονίζει παραπέρα, ότι άσκησαν οι εγκαλούμενοι τα καθήκοντά τους έως και τον Μάρτιο του 2017, όταν εκ του νόμου έληξε η θητεία τους, επισημαίνοντας ότι τους εκχώρησε αρμοδιότητες δικές του, εμπιστευόμενός τους απόλυτα.
Την 6η Μαρτίου 2017, προχώρησε σε νέα εκχώρηση αρμοδιοτήτων και τονίζει ότι οι ίδιοι αρνήθηκαν να τις αποδεχθούν.
Πριν δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφασή του, όπως υποστηρίζει ο περιφερειάρχης, καταφέρθηκαν με επιστολές τους, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, με τρόπο σκωπτικό, συκοφαντικό, ειρωνικό, απρόκλητα εναντίον του, ισχυριζόμενοι ότι υπήρχαν δήθεν προβλήματα στη συνεργασία τους από τις πρώτες μέρες της θητείας του “λόγω του αυταρχικού και του αντιδημοκρατικού τρόπου άσκησης της εξουσίας του”.
Αναφέρει παραπέρα ότι το περιεχόμενο της μηνύσεως, που υπέβαλαν εις βάρος του, είναι ψευδές και συκοφαντικό.
Ο περιφερειάρχης αναφέρει ότι ο ίδιος τοποθετήθηκε δημόσια, προσωπικά, ενεργώντας μέσα στα θεσμικά πλαίσια που οριοθετούν, τη θέση, το ρόλο και τις αρμοδιότητές του, τόσο διοικητικά όσο και πολιτικά, χωρίς να παραθέσει ψευδή γεγονότα ή να προβεί σε συκοφαντική ή απλή δυσφήμιση καθ’ οποιονδήποτε τρόπο για κανένα εκ των δύο.
Αναφέρει επιπλέον ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2017 και οι δύο με συχνές δημόσιες δηλώσεις και ανακοινώσεις τους συνέχισαν τις προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές στο πρόσωπό του, με αφορμή τη βλάβη σε ένα μόντεμ που προκάλεσε πρόβλημα στη λειτουργία συστήματος τηλεδιάσκεψης για “απαξίωση και διαρκή υποβάθμιση του οργάνου”.
Ως συνήγορος υπεράσπισης τους παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μιχάλης Καντιδενός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου