Με την παρουσία του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο στις 18 Οκτωβρίου 2018, το 12ο Ετήσιο Διεθνές Φόρουμ «Peace and Sport»!
Για την μεγάλη αυτή αθλητική εκδήλωση και την ανακοίνωση του πρώτου ετήσιου περιφερειακού φόρουμ Peace and Sport με τίτλο «Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη μέσα από τον αθλητισμό», όπου θα συμμετάσχουν 350 ηγέτες και υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, θα δοθεί συνέντευξη Τύπου σήμερα, Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:30 μ. στο Electra Metropolis Athens με την παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και κορυφαίων προσωπικοτήτων του Αθλητισμού, όπως ο Κριστιάν Καρεμπέ!
Θυμίζουμε ότι την διοργάνωση στη Ρόδο του 12ου Ετήσιου Διεθνούς Φόρουμ «Peace and Sport», διεκδίκησε ο ίδιος ο περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης με σχετική πρόταση που είχαν καταθέσει στον ιδρυτή και πρόεδρο του Διεθνούς Οργανισμού «Peace and Sport», Joel Bouzou.
Μάλιστα, είχε γίνει και σχετική συνάντηση στο Μονακό, στο πλαίσιο διεξαγωγής του 10ου φόρουμ στο οποίο παραβρέθηκε ο κ. Χατζημάρκος όπου και συμφωνήθηκε η έναρξη της από κοινού συνεργασίας με τον οργανισμό για την τεκμηρίωση της πρότασης.
Στην συνάντηση, είχε συμφωνηθεί να γίνουν τεχνικές συναντήσεις μεταξύ των συνεργατών του κ. Bouzou και του περιφερειάρχη, κ. Χατζημάρκου, στις οποίες θα αποτυπωθούν με ακρίβεια και στο σύνολό τους τα στοιχεία που θα πρέπει να περιλαμβάνει η σχετική συμφωνία.
Ο Διεθνής Οργανισμός «Peace and Sport» είναι ένας ουδέτερος και ανεξάρτητος οργανισμός που εδρεύει στο Πριγκιπάτο του Μονακό και τελεί υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου.
Δραστηριοποιείται σε πέντε ηπείρους, επιδεικνύοντας καθημερινά την κοινωνική και ενοποιητική επίδραση του αθλητισμού στην κοινωνία, υποστηρίζοντας ενέργειες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των διεθνών φορέων λήψης αποφάσεων, σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητισμός για την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων.
Στο ετήσιο φόρουμ «Peace and Sport», συμμετέχουν προσωπικότητες από την πολιτική, τον αθλητισμό, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών και δεσμεύονται για δράσεις που προωθούν την ειρήνη μέσω του αθλητισμού.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ο Διεθνής Οργανισμός «Peace and Sport» πραγματοποίησε ήταν και η συνδιοργάνωση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντό, του 1ου WTF Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Taekwondo Beach Ρόδος 2017, τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη White Card campaign, σε ιστορικό μνημείο.
Γι’ αυτήν την διοργάνωση, η Ρόδος ήταν υποψήφια για το βραβείο «Peace and Sport 2017» και κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά τις Βρυξέλλες, ανάμεσα σε 630 συμμετοχές από 180 χώρες.
Από συγκεκριμένα προγράμματα πεδίου έως παγκόσμιες πρωτοβουλίες, οι νικητές έχουν κάνει έργα που συμβολίζουν την ικανότητα του αθλητισμού να συμβιβάσει διαιρεμένες ή αντίθετες κοινότητες. Είναι μια έμπνευση για άλλους ενδιαφερόμενους για το τι μπορεί να επιτύχει ο αθλητισμός σε παγκόσμια σκηνή.
Το πρόγραμμα στην Ρόδο
Φέτος, η τελετή των Βραβείων Ειρήνης και Αθλητισμού θα πραγματοποιηθεί στο νησί της Ρόδου, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018.
Με την ευκαιρία αυτή θα απονεμηθούν επτά βραβεία σε εξαιρετικές πρωτοβουλίες που προάγουν την ειρήνη μέσω του αθλητισμού.
Οι κατηγορίες των Βραβείων Ειρήνης και Αθλητισμού 2018 χωρίζονται σε «Περιφερειακά» και «Διεθνή».
Σημειώνεται ότι μόνον οι οργανώσεις και τα άτομα που διακρίνονται στην περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση για τα «Περιφερειακά» Βραβεία. Οι οργανισμοί και τα άτομα που διακρίνονται για τις πρωτοβουλίες στον υπόλοιπο κόσμο, θα υποβάλουν αίτηση για τα «Διεθνή» Βραβεία.
Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τον οργανισμό:
«Το Περιφερειακό Φόρουμ Ειρήνης και Αθλητισμού με τίτλο ‘Κοινωνίες σε Κίνηση: Αυξάνοντας τον Αθλητισμό’, που διοργανώνεται από την Ειρήνη και τον Αθλητισμό και την Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου, θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό νησί της Ρόδου στις 18 Οκτωβρίου 2018. Για να επισημανθεί αυτή η μοναδική εκδήλωση, 350 σημαντικοί άνθρωποι, υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από όλη την περιοχή της Μεσογείου θα εντοπίσουν τις περιφερειακές προκλήσεις και θα δημιουργήσουν συνέργειες για τη μεγιστοποίηση της χρήσης του αθλητισμού για θετικές αλλαγές.
Μετά την επιτυχία που σημείωσε το 10ο φόρουμ για την Ειρήνη και τον Αθλητισμό το 2017, αποφασίστηκε να διοργανωθεί ένα ακόμη περιφερειακό φόρουμ για την ανάδειξη τοπικών πρωτοβουλιών ειρήνης και αθλητισμού και την προώθηση μακροπρόθεσμων εταιρικών σχέσεων. Κάθε δύο χρόνια, αυτή η νέα μορφή θα συγκεντρώνει περιφερειακούς αρχηγούς κρατών, βραβευθέντες με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, οργανισμούς αθλητικής διοίκησης, αθλητές υψηλού επιπέδου, διεθνείς οργανισμούς, ΜΚΟ και ακαδημαϊκούς κύκλους.
Ο Πρόεδρος και Ιδρυτής για την Ειρήνη και τον Αθλητισμό, Joël Bouzou, δήλωσε: ‘’Σήμερα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πρωτοβουλιών ειρήνης-μέσω του αθλητισμού και μερικές αξιοσημείωτες ενέργειες που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή της Μεσογείου. Ως αποτέλεσμα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να συγκεντρώσουμε σημαντικούς ηγέτες για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κοινωνικές προκλήσεις μέσω του αθλητισμού’.
Στον συμβολικό τόπο της Ελλάδας – το λίκνο του Ολυμπισμού και ένα κεντρικό σταυροδρόμι ανάμεσα σε τρεις ηπείρους, το Περιφερειακό Φόρουμ Ειρήνης και Αθλητισμού θα επικεντρωθεί στους παράγοντες επιτυχίας στη χρήση του αθλητισμού ως πλατφόρμα για τη δημιουργία συνεκτικών κοινοτήτων, δικτύων και περιφερειακής συνεργασίας. Το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης θα είναι «πόλεις ως κόμβος καινοτομίας και κοινωνικής ένταξης μέσω του αθλητισμού». Μια στρογγυλή τράπεζα λήψης αποφάσεων με μια ομάδα περιφερειακών πολιτικών θα συμβάλει στην προώθηση των εσωτερικών και διεθνών στόχων ανάπτυξης και ειρήνης που χρησιμοποιούν τον αθλητισμό.
Μια ζωντανή περιοχή δικτύωσης θα διευκολύνει νέες συνεργίες και εταιρικές σχέσεις μεταξύ των τοπικών φορέων. Επιπλέον, η Ειρήνη και ο Αθλητισμός θα παρουσιάσουν βραβεία σε τρεις διεθνείς και τέσσερις περιφερειακές οργανώσεις και άτομα που έχουν συμβάλει σημαντικά στην ειρήνη, τον διάλογο και την κοινωνική αλλαγή στον κόσμο μέσω του αθλητισμού».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ