Έντονο είναι το ενδιαφέρον γερμανικών ομίλων για επενδύσεις στη Ρόδο, σύμφωνα με τον νέο πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα Jens Plötner. Ο Γερμανός πρέσβης πραγματοποιεί επίσκεψη στο νησί και χθες το μεσημέρι συναντήθηκε με τον δήμαρχο, κ. Φώτη Χατζηδιάκο με τον οποίο συνομίλησαν μεταξύ άλλων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού.
«Ήδη δραστηριοποιούνται στη Ρόδο δύο μεγάλοι γερμανικοί όμιλοι, η TUI και η Fraport. Αυτό αποτελεί μία στέρεα βάση για την επέκταση των επενδύσεων στο μέλλον. Εκτιμώ ότι η πρόοδος της τεχνολογίας και η ανάπτυξη του διαδικτύου θα μπορούσαν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα μηχανικοί ή σχεδιαστές και γενικότερα όσοι εργάζονται μέσω του ίντερνετ, θα μπορούσαν από τον Νοέμβριο μέχρι και το Μάρτιο να βρίσκονται στη Ρόδο και να κάνουν κανονικά τη δουλειά τους. Γνωρίζω ότι ο ΟΤΕ ενισχύει το δίκτυό του και θα εφαρμόσει προγράμματα τα οποία θα προσφέρουν πολλές δυνατότητες γι’ αυτούς που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως εργαλείο δουλειάς», είπε ο κ. Plötner. Ο δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος πρόσθεσε στο σημείο αυτό ότι τον επόμενο μήνα, ίσως ανακοινωθεί συνεργασία μεταξύ της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ.
Στη συνέχεια, ο Γερμανός πρέσβης είπε ότι σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα αναζητηθούν τρόποι ώστε να επεκταθεί η διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Επεσήμανε ότι η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, θα προσελκύσει περισσότερους Γερμανούς επισκέπτες την χαμηλή τουριστική περίοδο. Άλλωστε ο ίδιος γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να δει και να κάνει κανείς στη Ρόδο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Σήμερα, ο κ. Plötner θα έχει συναντήσεις στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου.
Τέλος ο Γερμανός πρέσβης είπε ότι έχει πολλές καλές αναμνήσεις από τη Ρόδο την οποία έχει επισκεφθεί με την οικογένειά του στο παρελθόν. Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: «Μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τις πολύ καλές σχέσεις της Γερμανίας και της Ελλάδας, Γι’ αυτό άλλωστε πολλοί Γερμανοί τουρίστες επιλέγουν τη Ρόδο ως τόπο μόνιμης κατοικίας και όχι απλά για διακοπές».
Ο δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος, καλωσόρισε τον κ. Plötner στην Ελλάδα τονίζοντας ότι υπάρχουν στενοί δεσμοί της Ρόδου με τη Γερμανία εδώ και χρόνια, γεγονός που δημιουργεί τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις για την ανάπτυξη συνεργασιών.
Συνάντηση με τον Ισπανό Πρέσβη
Τον δήμαρχο Ρόδου επισκέφθηκε χθες και ο πρέσβης της Ισπανίας στην Ελλάδα, Enrique Viguera Rubio. Ο δήμαρχος είπε ότι είναι πολλά τα κοινά μεταξύ των δύο χωρών. Είπε δε ότι ο Ισπανός πρέσβης ο οποίος έχει υπηρετήσει στα ευρωπαϊκά όργανα μπορεί να είναι ένας καλός σύμμαχος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου στον αγώνα για την διεκδίκηση της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, μέτρο που ισχύει ακόμη στην Ισπανία. Η Πρεσβεία της Ισπανίας, όπως είπε ο δήμαρχος πρόκειται να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός μνημείου που θα δωρίσει στο Δήμο της Ρόδου και θα αναδεικνύει την σχέση της ναυτικής δύναμης Ελλάδας και Ισπανίας. Παράλληλα, θα διοργανώνονται ημερίδες και ομιλίες στο ισπανικό κατάλυμα στη Μ. Πόλη. Στις στενές σχέσεις της Ισπανικής Αυτοκρατορίας με την Ελλάδα και τη Ρόδο και στο κοινό ναυτικό παρελθόν αναφέρθηκε ο κ. Enrique Viguera Rubio. Είπε ότι θα πρέπει να μαθαίνουμε την ιστορία και το παρελθόν γι’ αυτό και θα διοργανώνονται τα σεμινάρια και οι επιστημονικές ημερίδες στο κατάλυμα της Ισπανίας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ