Τοπικές Ειδήσεις

Γ. Νικητιάδης: Με αυθαίρετο τρόπο κατηγοριοποιούν και υποβαθμίζουν τον τουρισμό μας

Με αφορμή την κατηγοριοποίηση της χώρας σε ζώνες υγειονομικής ασφαλείας για τους επισκέπτες μας και την κατάταξη των νησιών της Δωδεκανήσου στην Β΄ και Γ΄ κατηγορία, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού – Τουρισμού και γραμματέας του τομέα τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Γ.Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η Κυβέρνηση, δυστυχώς μοιάζει να έχει περιέλθει σε αχαρτογράφητο πολιτικό αδιέξοδο με όσα πράττει σε σχέση με τον τουρισμό στα νησιά μας. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με την κατηγοριοποίηση της χώρας σε τρείς ζώνες υγειονομικής ασφάλειας όπου η Ρόδος, μετά βίας μένει στην Β’ κατηγορία ενώ τα άλλα νησιά μας, μπαίνουν στο κόκκινο. Σαν να λέμε δηλαδή στους τουρίστες, πηγαίνετε στη Κρήτη και Ηπειρωτική Ελλάδα. Στα άλλα μέρη, δεν εγγυόμαστε για την υγεία σας αν συμβεί κάτι. Όποιοι φωστήρες και αν σχεδίασαν αυτές τις πολιτικές, βρίσκονται σε πλήρη άγνοια της αγοράς και της πραγματικότητας. Αντί να φροντίσουν να ενισχύσουν τώρα τα νησιά μας με ΜΕΘ αδράττοντας την ευκαιρία με τα κονδύλια που ελευθέρως διατίθενται από την Ε.Ε για την υγεία, μεριμνούν να υποβαθμίσουν ολόκληρη την Δωδεκάνησο και τις Κυκλάδες. Εμμέσως δηλαδή, αλλά σαφώς παροτρύνουν τον επισκέπτη να το σκεφθεί δύο και τρείς φορές, πριν αποφασίσει να επισκεφθεί τα νησιά μας.

Αντί κύριοι να επαναφέρεται σε όλα τα νησιά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, αντί να πάτε στο 6% το σύνολο του τουριστικού πακέτου όπως άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, αντί να καταργήσετε το τέλος διανυκτέρευσης και τόσα άλλα που έπρεπε να

πράξετε, με κυνισμό έρχεστε και μας υποβιβάζεται στην Γ’ Εθνική. Αυτό, δεν μπορεί να περάσει. Αναδιαμορφώστε κύριοι αμέσως τα μέτρα και τις κατηγοριοποιήσεις σας.

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου