Ειδήσεις

Συμφωνία Γαλλίας – Ελλάδας για τον τουρισμό

Η προώθηση κοινών δράσεων Ελλάδας και Γαλλίας στον τουρισμό συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού Όλγας Κεφαλογιάννη στο Παρίσι. Οι δύο χώρες επιθυμούν να αξιοποιήσουν ώστε να προωθηθούν σε αγορές όπως αυτές Κίνας, ΗΠΑ και Βραζιλίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού βάσει των επίσημων στοιχείων των εκπροσώπων του γαλλικού τουρισμού το 2013 οι αφίξεις επισκεπτών από την Γαλλία αυξήθηκαν κατά 19,2% (1,15 εκατ. άτομα) ενώ για το 2014 σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του CETO (φορέας των Tour Operators) και τις σχετικές προβλέψεις αναμένεται να καταγραφεί νέα άνοδος της τάξης του 15%.

Η εξέλιξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδα και Γαλλίας συζητήθηκε αναλυτικά κατά τη συνάντηση που είχε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη με τον κ. Κριστιάν Μαντέι, γενικό διευθυντή του Γαλλικού Οργανισμού Τουρισμού (ΑΤOUT FRANCE). Κατά την συνάντηση επισημάνθηκε ότι:

α) ο ATOUT θα συνεισφέρει στην ελληνική πλευρά με την εμπειρία που έχει στην συνεργασία περιφερειών-ιδιωτικού τομέα-κράτους και

β) θα προσφέρει στη διάθεση του ΕΟΤ στοιχεία για την δομή-οργάνωση και λειτουργία, τομείς όπου έχει υψηλή τεχνογνωσία ως φορέας που ασχολείται με τον τουρισμό.

Επίσης συζητήθηκε η δρομολόγηση «κοινών ενεργειών» για την τουριστική ανάπτυξη των δύο χωρών σε ΗΠΑ, Κίνα, Βραζιλία, και παράλληλα εξετάστηκε η προοπτική δημιουργίας «τουριστικών πακέτων» Ελλάδας και Γαλλίας ώστε οι επισκέπτες της μίας χώρας – και ιδιαίτερα αυτοί από άλλες ηπείρους και μακρινούς προορισμούς -, να διευκολύνονται στην πρόσβασή τους (μετακίνηση) και στην άλλη χώρα.

Για τα θέματα αυτά, όπως και την περαιτέρω ενδυνάμωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο χωρών θα επισκεφτεί την Ελλάδα τον Ιούνιο ομάδα εργασίας από την Γαλλία και θα συναντηθεί με την αντίστοιχη ελληνική ομάδα του ΕΟΤ και του υπουργείου Τουρισμού.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου