Ειδήσεις

«Τσουνάμι» πλειστηριασμών – Στο… σφυρί 5.000 ακίνητα το επόμενο διάστημα

Δεν είναι μόνο οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών που αφορούν σε 1,6 εκατ. φορολογούμενους για χρέη στο δημόσιο που θα μας απασχολήσουν το επόμενο διάστημα.

Σειρά παίρνουν και οι πλειστηριασμοί καθώς όπως αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ της «Καθημερινής», το προσεχές διάστημα αναμένεται να γίνουν μαζικά πλειστηριασμοί ακινήτων.

Όπως διαπιστώνει η εφημερίδα, η διακοπή της αποχής των συμβολαιογράφων μετά από 8 μήνες αναμένεται να οδηγήσει σε έκρηξη των πλειστηριασμών καθώς το «στοκ» των ακινήτων που θα βγει στο σφυρί είναι 5000.

Ακόμα και σε περίπτωση που δεν υπάρξουν αγοραστές σε ικανοποιητικές τιμές, οι τράπεζες προκειμένου να αποφύγουν σημαντική μείωση των αξιών, είναι αποφασισμένες να αγοράσουν τα ακίνητα που θα βγουν προς ρευστοποίηση.

Ήδη οργανώνονται για την επόμενη μέρα μέσω των εταιρειών αξιοποίησης ακινήτων που διαθέτουν ή πρόκειται να συστήσουν, οι οποίες θα αναλάβουν τη διαχείριση αυτών των ακινήτων και την πώληση τους σταδιακά και σε μεταγενέστερο στάδιο.

Η αποφασιστικότητα των τραπεζών, οφείλεται σύμφωνα με την «Καθημερινή» στο γεγονός ότι κλιμάκια του SSM ξεσκονίζουν τις τελευταίες ημέρες τα χαρτοφυλάκια των «κόκκινων» δανείων.

Η δέσμευση για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 40% έως το τέλος του 2019  που έχουν αναλάβει οι τράπεζες δοκιμάζεται καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η μείωση που εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο του έτους είναι αποτέλεσμα εκτεταμένων διαγραφών και όχι αποτέλεσμα ρύθμισης.

Όπως σημειώνει το σχετικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής» στο στόχαστρο μπαίνουν οι «στρατηγικοί κακοπληρωτές» οι οποίοι κρύβονται πίσω από το προστατευτικό πλαίσιο που έχει εδραιωθεί στον τομέα των πλειστηριασμών.

newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου