ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Θα επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο στην Ιαλυσό σε καθεστώς μεσεγγύησης

Δαμιανός Αθανασίου 3 λεπτά ανάγνωση
1

Με προ­σω­ρι­νή δια­τα­γή, που εξέ­δω­σε χθες το Μο­νο­με­λές Πρω­το­δι­κείο Ρόδου, με την δια­δι­κα­σία των ασφα­λι­στι­κών μέ­τρων έγινε δεκτό, λόγω κα­τε­πεί­γο­ντος, το αί­τη­μα ανώ­νυ­μης εται­ρεί­ας, που λει­τουρ­γεί ξε­νο­δο­χεια­κή μο­νά­δα στην Ια­λυ­σό κατά εται­ρεί­ας, που εδρεύ­ει στην Αυ­στρία, που φέ­ρε­ται ως ιδιο­κτή­τρια, για την επα­να­λει­τουρ­γία της σε κα­θε­στώς με­σεγ­γύ­η­σης.

Το δι­κα­στή­ριο συ­γκε­κρι­μέ­να απα­γο­ρεύ­ει την οια­δή­πο­τε νο­μι­κή και πραγ­μα­τι­κή με­τα­βο­λή επί του ακι­νή­του του ξε­νο­δο­χεί­ου της επι­χεί­ρη­σης και επι­τρέ­πει στην ξε­νο­δο­χεια­κή εται­ρεία την λει­τουρ­γία του, υπό την επο­πτεία του κ. Γε­ωρ­γί­ου Μα­νού­ρη, υπό τον όρο κα­τα­βο­λής στην Αυ­στρια­κή εται­ρεία μη­νιαί­ως του ποσού των 120.000 ευρώ, κα­τα­βαλ­λο­μέ­νου εντός του πρώ­του 10ημέ­ρου εκά­στου μηνός.

Η από­φα­ση έχει ισχύ έως την συ­ζή­τη­ση της αι­τή­σε­ως των ασφα­λι­στι­κών μέ­τρων την οποία προσ­διο­ρί­ζει για την δι­κά­σι­μο της 22ας Μαΐου 2017.

Θυ­μί­ζου­με ότι στην δίκη άσκη­σαν πρό­σθε­τη πα­ρέμ­βα­ση υπέρ των θέ­σε­ων της ξε­νο­δο­χεια­κής εται­ρεί­ας η Ενωση Ξε­νο­δό­χων Ρόδου δια του πλη­ρε­ξου­σί­ου δι­κη­γό­ρου της κ. Ακη Δη­μη­τριά­δη, το Σω­μα­τείο Ξε­νο­δο­χο­ϋ­παλ­λή­λων δια του κ. Στέ­λιου Αλε­ξαν­δρή και οι ερ­γα­ζό­με­νοι στο ξε­νο­δο­χείο δια του κ. Δ. Γε­ωρ­γά.

Την ξε­νο­δο­χεια­κή εται­ρεία εκ­προ­σώ­πη­σαν οι δι­κη­γό­ροι κ.κ. Κλε­άν­θης Ρούσ­σος και Κώ­στας Γιαν­να­κός και την Αυ­στρια­κή εται­ρεία οι δι­κη­γό­ροι κ.κ. Στέρ­γος Πα­ρα­σκευάς και Ιω­άν­νης Πα­ντε­λί­δης (Αθη­νών).

Όπως έγρα­ψε η «δη­μο­κρα­τι­κή» η ξε­νο­δο­χεια­κή εται­ρεία δια­τεί­νε­ται ότι είχε δα­νειο­δο­τη­θεί από την εται­ρεία της Αυ­στρί­ας το έτος 2008 με το ποσό των 13.000.000 €.

Η τε­λευ­ταία ισχυ­ρί­ζε­ται ότι απέ­κτη­σε λόγω πω­λή­σε­ως την κυ­ριό­τη­τα των γη­πέ­δων, επί των οποί­ων έχει ανε­γερ­θεί και λει­τουρ­γεί το ξε­νο­δο­χείο μαζί με όλες τις κτι­ρια­κές του εγκα­τα­στά­σεις.

Το ποσό της δα­νειο­δο­τή­σε­ως φέ­ρε­ται σε συμ­βό­λαιο ως τί­μη­μα πω­λή­σε­ως του ξε­νο­δο­χεί­ου, αν και στο ίδιο συμ­βό­λαιο βε­βαιώ­νε­ται, ότι η αντι­κει­με­νι­κή αξία του «πω­λη­θέ­ντος» ξε­νο­δο­χεί­ου ανέρ­χε­ται στο ποσό των 24.047.871,76 €, ενώ η εμπο­ρι­κή του αξία, τότε μεν ανήρ­χε­το στο ποσό των 50.000.000 €, σή­με­ρα δε, μετά την με­γά­λη οι­κο­νο­μι­κή κρίση, εξει­δι­κευ­μέ­νη διε­θνής εται­ρεία εκτι­μη­τών έχει εκτι­μή­σει την αξία του στο ποσό των 38.600.000 €.

Την ίδια ημέρα που συ­νε­τά­γη και υπε­γρά­φη το συμ­βό­λαιο για τη με­τα­βί­βα­ση της κυ­ριό­τη­τας του ξε­νο­δο­χεί­ου, ήτοι την 1.12.2009, συ­νε­τά­γη και υπε­γρά­φη και συμ­βό­λαιο μί­σθω­σης, βάσει του οποί­ου η Αυ­στρια­κή εται­ρεία μί­σθω­σε στην ξε­νο­δο­χεια­κή εται­ρεία το δικό της ακί­νη­το  για διάρ­κεια 240 μηνών ένα­ντι μη­νιαί­ου «μι­σθώ­μα­τος» 78.245,50 €, αφού, όπως υπο­στη­ρί­ζε­ται στην αί­τη­ση, οι οφει­λό­με­νες δα­νεια­κές δό­σεις βα­φτί­στη­καν ως «μι­σθώ­μα­τα».

Ση­μειώ­νει δε ότι ο κι­νη­τός εξο­πλι­σμός του ξε­νο­δο­χεί­ου (έπι­πλα, συ­σκευ­ές, μη­χα­νή­μα­τα, μη­χα­νο­λο­γι­κός εξο­πλι­σμός κλπ), πα­ρέ­μει­νε και εξα­κο­λου­θεί να ευ­ρί­σκε­ται εξ ολο­κλή­ρου στην κυ­ριό­τη­τα της ξε­νο­δο­χεια­κής εται­ρεί­ας.

Η ξε­νο­δο­χεια­κή εται­ρεία έχει ασκή­σει την 3η Απρι­λί­ου 2017 διεκ­δι­κη­τι­κή αγωγή με αί­τη­μα την ανα­γνώ­ρι­ση της κυ­ριό­τη­τάς της στο ακί­νη­το και την από­δο­ση της νομής του ενώ ση­μειώ­νε­ται ότι έχει ήδη εξω­στεί από αυτό.

Η ξε­νο­δο­χεια­κή εται­ρεία το­νί­ζει ακόμη ότι οι 165 ερ­γα­ζό­με­νοί της είναι αυτή τη στιγ­μή κυ­ριο­λε­κτι­κά στο δρόμο, αφού η Αυ­στρια­κή εται­ρεία τους εξε­δί­ω­ξε από τους χώ­ρους του ξε­νο­δο­χεί­ου ενώ είναι πλέον «στον αέρα» και τα συμ­βό­λαια που έχει υπο­γρά­ψει με με­γά­λα και επώ­νυ­μα πρα­κτο­ρεία του εξω­τε­ρι­κού. Δια­τεί­νε­ται η ξε­νο­δο­χεια­κή εται­ρεία ότι η συ­μπε­ρι­φο­ρά της Αυ­στρια­κής εται­ρεί­ας «είναι κα­κό­πι­στη και αρ­πα­κτι­κή και μο­να­δι­κό σκοπό έχει κυ­ριο­λε­κτι­κά “να φάει“ το ξε­νο­δο­χείο υπερ­πολ­λα­πλα­σί­ας αξίας των ανε­ξό­φλη­των σή­με­ρα λη­ξι­πρό­θε­σμων δα­νεια­κών δό­σε­ων συ­νο­λι­κού ποσού πε­ρί­που 2.000.000 €.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.