ΕΙΔΗΣΕΙΣ

DW: Ανοδική πορεία στον τουρισμό – Μεγάλη κερδισμένη η Ελλάδα

news room 2 λεπτά ανάγνωση
τουρισμός

Οι ταξι­διω­τι­κοί πρά­κτο­ρες τρίβουν και πάλι τα χέρια τους. Η κατά­σταση είναι πολύ δια­φο­ρε­τική σε σχέση με πέρυσι όταν οι του­ρί­στες φοβι­σμέ­νοι από τα τρο­μο­κρα­τικά χτυ­πή­ματα στο Παρίσι, την Κων­στα­ντι­νού­πολη και τις Βρυ­ξέλ­λες δίστα­ζαν να κλεί­σουν πακέτα δια­κο­πών. Σήμερα τα μεγάλα ταξι­διω­τικά γραφεία στη Γερ­μα­νία μόνο ικα­νο­ποί­ηση εκφρά­ζουν.

«H διάθεση των πολιτών να ταξι­δέ­ψουν στο εξω­τε­ρικό φέτος είναι μεγάλη σε όλες τις αγορές μας παρά την πολι­τική και οικο­νο­μική αβε­βαιό­τητα που υπάρχει» δηλώνει ο Πέτερ Φανκ­χά­ου­ζερ, επι­κε­φα­λής του ομίλου Thomas Cook. Οι κρα­τή­σεις έχουν αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με τον περα­σμένο χρόνο, δηλώνει ο ίδιος. Παρό­μοιες είναι και οι ανα­κοι­νώ­σεις από την Tui και την DER Touristik.

 Σύμφωνα με το Ινστι­τούτο Κατα­να­λω­τών GfK μέχρι τέλος Μαρτίου οι κρα­τή­σεις παρου­σί­α­ζαν αύξηση της τάξης του 5%. Επίσης μέχρι το τέλος Μαρτίου είχαν γίνει κρα­τή­σεις που αντι­στοι­χού­σαν στο 64% του περα­σμέ­νου χρόνου. Ανοι­χτές όμως παρα­μέ­νουν ακόμη οι κρα­τή­σεις της τελευ­ταίας στιγμής, οι οποίες κατά κύριο λόγο γίνο­νται τον Ιούλιο.

Ασαφές παρα­μέ­νει πάντως εάν οι κρα­τή­σεις θα φθάσουν ή και θα ξεπε­ρά­σουν το 2015, που ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον του­ρι­σμό.

Η Ελλάδα στην κορυφή

Η Ελλάδα είναι η χώρα η οποία συγκε­ντρώ­νει τις περισ­σό­τε­ρες προ­τι­μή­σεις συνε­χί­ζο­ντας έτσι την παρά­δοση των τελευ­ταίων χρόνων. Η Ελλάδα επω­φε­λεί­ται από την ασταθή πολι­τική κατά­σταση στην Τουρκία. «Προς το παρόν οι του­ρί­στες είναι πολύ επι­φυ­λα­κτι­κοί με την Τουρκία και οι κρα­τή­σεις είναι λιγό­τε­ρες το 2017 σε σχέση με τον προη­γού­μενο χρόνο» ανέφερε υπεύ­θυ­νος από την εται­ρεία  DER Touristik.

Ειδι­κό­τερα οι εται­ρείες TS, Jahn Reisen, Dertour, Meier’s Weltreisen και ADAC δηλώ­νουν ικα­νο­ποι­η­μέ­νες από τις κρα­τή­σεις. «Οι κρα­τή­σεις για όλους τους προ­ο­ρι­σμούς παρου­σιά­ζουν μονο­ψή­φια αύξηση» δηλώνει ο Ρενέ Χέρτζοκ, επι­κε­φα­λής της εται­ρείας DER Touristik για την κεντρική Ευρώπη.

Στις προ­τι­μή­σεις των Γερ­μα­νών πάντως την πρω­το­κα­θε­δρία εξα­κο­λου­θεί να έχει η Ισπανία. Παράλ­ληλα πάντως μεγάλη αύξηση παρου­σιά­ζουν και οι του­ρι­στι­κοί προ­ο­ρι­σμοί εντός Γερ­μα­νίας, ενώ η Αίγυ­πτος ξεκινά να γνω­ρί­ζει μια νέα περίοδο ανα­γέν­νη­σης. Το 2016 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τη χώρα και μόνο 654.000 Γερ­μα­νοί την επι­σκέ­φθη­καν. Οι συνέ­πειες που θα έχει το πρό­σφατο τρο­μο­κρα­τικό χτύπημα ενα­ντίον της χρι­στια­νι­κής μειο­νό­τη­τας των Κοπτών με 40 νεκρούς και 110 τραυ­μα­τίες παρα­μέ­νουν άγνω­στες.

«Η τρο­μο­κρα­τία έχει επι­πτώ­σεις στους του­ρι­στι­κούς προ­ο­ρι­σμούς και στη συμπε­ρι­φορά των ταξι­διω­τών ωστόσο δεν επιδρά στη διάθεση για ταξίδια» συμπε­ραί­νει σε έκθεσή του το ινστι­τούτο FUR.

Πηγή: Deutsche Welle

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.