Ειδήσεις

Aντιδράσεις για το δημοσίευμα του Βήματος για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

H Nobacco lounge απαντάει στα κακοήθη δημοσιεύματα για το ηλεκτρονικό τσιγάρο

23:48 / 24 Μαρτίου 2014

Πότε θα σταματήσει αυτή η λασπολογία για το ηλεκτρονικό τσιγάρο; Απο αυτούς που δημιουργούν βρωμες είτε αυτούς που τις αναμεταδίδουν.
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο της Nobacco είναι πιστοποιημένο καθώς και τα υγρά αναπλήρωσης της απο Δημόκριτο,Τμήμα Ιατρικής Κρήτης,Τμήμα Θεσσαλίας και Ωνάσειο.
Δεν τους φτάνουν οι πιστοποιήσεις,δεν τους φτάνει η συντριπτική πλειοψηφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που νομοθέτησε το ηλεκτρονικό,δεν τους φτάνει η νομοθεσία τι άλλο θέλουν;

Παρακαλούμε όσοι δεν γνωρίζουν να μην διαδίδουν βρωμες. Αναφερόμαστε για ενα συγκεκριμένο άρθρο που καταρχήν αναφέρεται στην προστασία των παιδιών.Αυτό εννοούμε όταν λέμε πιστοποιημένες εταιρείες(Παιδικές ασφάλειες στα υγρά αναπλήρωσης,κλείδωμα στις μπαταρίες για παιδιά)

Το αστείο σε αυτό το άρθρο είναι οτι παραδέχονται το πόσο καλύτερο είναι το ηλεκτρονικό χρησιμοποιώντας βέβαια ένα ΑΛΛΑ ….. Επίσης αναφέρονται σε αμπούλες υγρών ενώ δεν υπάρχουν αυτές στην αγορά αυτή την στιγμή.Μετά απο όλα αυτά σας αφήνουμε να σκεφτείτε ποιοι είναι πίσω απο όλα αυτά και γιατί βγήκε μετά την νομοθέτηση του; Τι συμφέροντα υπάρχουν; Και για να κλείσουμε αυτό το αστείο θέμα καλούμε αυτούς που αναμεταδίδουν αυτές τις αστειότητες να αναφέρουν έστω και μια επώνυμη περίπτωση βλάβης υγείας που προκλήθηκε απο προϊόντα πιστοποιημένης εταιρίας,εδώ θα συναντήσετε το απόλυτο μηδέν.

Συνήθως δεν ασχολούμαστε με τέτοια άρθρα αλλά αυτήν την φορά ξεπερεσαν τα όρια και τον νόμο.Και όλα στην ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ;

Atmos Lab Finest Greek Eliquids
Η ίδια απάτη εναντίον του ηλεκτρονικού τσιγάρου, αυτή τη φορά από τον ελληνικό οργανισμό ΔΟΛ:
Πριν από κάποιους μήνες, το Σουηδικό Κέντρο Δηλητηριάσεων είχε ανακοινώσει ότι είναι τρομακτικό το ποσοστό δηλητηρίασης από ηλεκτρονικό τσιγάρο. Βέβαια, ξέχασε να πει ότι αποτελούσε λιγότερο του 1% των κρουσμάτων ενώ τα περισσότερα προέρχονταν από φάρμακα και καθαριστικά.
Τώρα, φαίνεται ότι το “παραμυθάκι” εκφοβισμού του κοινού (των ενήλικων καπνιστών), παίζεται με προέλευση ΗΠΑ.
Στομφώδεις τίτλοι “Εμφιαλωμένο δηλητήριο” και άλλες μπαρούφες, δημοσιεύονται σε ευρείας αναγνωσιμότητας μέσα, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ σχολιασμού….
Απαντώ λοιπόν μία και έξω για να τελειώνουμε με αυτούς τους “Μουτζούρηδες”:
Τα υγρά του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι τοξικά σε περίπτωση κατάποσης. Μέχρι στιγμής, θάνατος ή βαρειά σωματική βλάβη εξαιτίας κατάποσης δεν έχει αναφερθεί.
Επειδή λοιπόν ο δείκτης υπευθυνότητας των κατασκευαστών ατμιστικών υγρών για ηλεκτρονικά τσιγάρα, ακόμα και σήμερα που η κυκλοφορία τους δεν έχει ρυθμιστεί πλήρως για αυτή την κατηγορία προϊόντων, είναι εξαιρετικά υψηλός, ακολουθήθηκαν οι αυστηρότερες προδιαγραφές στην κυκλοφορία τους:
α) Όλα τα νικοτινούχα ατμιστικά υγρά φέρουν ειδικό καπάκι ασφαλείας σύμφωνα με την προδιαγραφή ISO 8317, ακριβώς για να μην είναι προσβάσιμα στα παιδιά.
β) Επί των ετικετών φέρουν τις απαραίτητες σημάνσεις-απεικονίσεις και τα προειδοποιητικά κείμενα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τα χημικά προϊόντα

Σε μια τέτοια δημοσίευση, θεωρώ ότι θα έπρεπε ο “ευσυνείδητος” δημοσιογράφος να αναζητήσει στοιχεία για τις λοιπές δηλητηριάσεις που αναφέρθηκαν και οι οποίες θα αποδείκνυαν το ελάχιστο ποσοστό δηλητηρίασης από αυτή την αιτία.
Την τελευταία φορά που ζητήθηκαν στοιχεία από το Σουηδικό Κέντρο Δηλητηριάσεων, ο Δρ.Κωνσταντίνος Φαρσαλινός αποκάλυψε ότι τα στοιχεία που του κοινοποίησαν ήταν ανατρεπτικά του νοήματος που αρχικά απέδιδε ο “ευσυνείδητος” δημοσιογράφος-συντάκτης του. Ο τελευταίος δε είχε δεσμευθεί σε ανασκευή του άρθρου καθώς παραδέχτηκε την ανυπόστατη υπερβολή ενάντια στο ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Είναι άλλωστε προφανές, ότι ο κίνδυνος δηλητηρίασης σε ένα σπίτι από φάρμακα χωρίς σημάνσεις, σε συσκευασίες χωρίς κάποιο ανασταλτικό για την πρόσβαση από παιδιά καπάκι-σφράγισμα, είναι εξαιρετικά υψηλότερος.
Περιμένουμε τους “ευσυνείδητους” δημοσιογράφους να ανασκευάσουν το ντροπιαστικό για τη νοημοσύνη μας άμεσα, εμπλουτίζοντας με νέα στοιχεία. Σε άλλη περίπτωση, θα ζητήσουμε από τα όργανα των Συλλόγων μας να προβούν στη νομική οδό για την κατασυκοφάντηση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, της οδού που έχει απαλλάξει εκατομμύρια ενήλικους καπνιστές από την καρκινογόνο συνήθεια του συμβατικού τσιγάρου.

Πάνος Παναγιωτόπουλος
Χημικός- Γενικός Διευθυντής Atmos Lab

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Ανώνυμος Ατμιστής    06.05.2014 16:27

    Συμφωνώ & επαυξάνω, εγώ με τη διακοπή του κανονικού ΚΑΡΚΙΝΟΤΣΙΓΑΡΟΥ & όντας πλέων ατμιστής ηλεκτρονικού τσιγάρου, μόνο καλά εχω δει μέχρι τώρα & εννοώ καλυτέρευση της υγείας μου, αναπνέω & καλύτερα & πάλι, ξανααπέκτησα όσφρηση & γεύση, & μπορώ & πάλι να αθληθώ (χωρίς να πνίγομαι – “λαχανιαζω” λόγω έλλειψης οξυγόνου), καλυτέρευση στη σεξουαλική μου επιθυμία & αντοχή, & άλλα πολλά….
    Τώρα τι λένε “κάποιοι” τα ακούω βερεσέ… Πιστέυω είναι υποκεινούμενοι απο “σκοτεινά” συμφέροντα……

Σχολιασμός άρθρου