Διεξήχθη το απόγευμα της Παρασκευής στα γραφεία της Ένωσης, η τακτική γενική συνέλευση της ΕΠΣΔ, παρουσία 58 εκπροσώπων σωματείων της δύναμής της, με τις εργασίες να διεξάγονται κανονικά αφού προέκυψε απαρτία .
Αρχικά, η ΕΠΣΔ έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, με το κλίμα να είναι εξαιρετικά ανάμεσα στους παρευβρισκόμενους και στην συνέχεια ξεκίνησαν οι εργασίες της τακτικής γενικής συνέλευσης.
Πρώτος τον λόγο πήρε ο γενικός γραμματέας Γιώργος Παυλίδης που καλωσόρισε τους εκπροσώπους των σωματείων, αναφέροντας ότι η παρουσία τους, δίνει δύναμη στην Ένωση να συνεχίσει το έργο της για την αναβάθμιση του δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου.
Στην συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος Παναγιώτης Διακοφώτης παρουσιάζοντας τα διοικητικά πεπραγμένα της Ένωσης από την περασμένο Μάιο μέχρι και σήμερα.
Όπως είπε στα 3 χρόνια της θητείας του Δ.Σ., η ΕΠΣΔ έχει αλλάξει επίπεδο, παρότι το έργο της είναι δύσκολο, ωστόσο αποτελεί παράδειγμα για τις υπόλοιπες Ενώσεις της χώρας, που προσπαθούν να την αντιγράψουν, με την καλή έννοια.
Αναφέρθηκε στις ενέργειες που κάνει η ΕΠΣΔ ανά μήνα, λέγοντας χαρακτηριστικά για τις σχολές προπονητικής, για τις επισκέψεις σημαντικών προσώπων του ποδοσφαίρου στο νησί μας, για τις ανανεώσεις των σημαντικών χορηγιών, για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας της Ένωσης και για την παρουσία του ως παρατηρητή στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μαζί με τον Τάσο Σιδηρόπουλο που ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης.
Είπε ακόμα για τις σχολές διαιτησίας, τις εκδηλώσεις και τις λαχειαγορές που διοργάνωσε η ΕΠΣΔ, για την οικονομική βοήθεια των σωματείων και για την έκδοση του βιβλίου του Θεοδόση Στεφανάκη.
Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Βαγγέλη Πηδιάκη που αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, με την ΕΠΣΔ και τα σωματεία να στέκονται στο πλευρό του.
Σε εκείνο το σημείο, μίλησε ο πρόεδρος της Δήμητρας Δαματριάς Σταύρος Πηδιάκης, πατέρας του Βαγγέλη, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν και ιδιαίτερα την ΕΠΣΔ και τους συλλόγους, αποκάλυψε ότι όλα πήγαν καλά στην επέμβαση και ότι ο Βαγγέλης αυτή την στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της ανάρρωσης, με τους παρευβρισκόμενους να ξεσπούν σε χειροκροτήματα.
Τον λόγο πήρε ξανά ο Παναγιώτης Διακοφώτης, που αναφέρθηκε στο ενωσιακό γήπεδο στο Τσαΐρι, αποκαλύπτοντας ότι καιρού επιτρέποντος την προσεχή Πέμπτη θα ξεκινήσει η τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα και υπολογίζει ότι στο τέλος Μαρτίου θα είναι έτοιμο για χρήση.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην έκθεση των ορκωτών λογιστών, λέγονται ότι δεν μιλάει αν δεν έχει κάτι χειροπιαστό και ότι θέλει τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα όσον αφορά στην προηγούμενη διοίκηση. Αναφέρθηκε σε ποσά, ξεκαθάρισε ότι δεν ήρθε στην Ένωση για να βάλει ανθρώπους στην φυλακή, αλλά δεν μπορεί να αφήσει κάποιους να «ασελγούν» πάνω στο δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο και είπε ότι ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών έγινε έπειτα από την παρέμβαση του Εισαγγελέα.
Αναφέρθηκε στην ουσία, αποκαλύπτοντας ότι βρέθηκε ταμειακό έλλειμμα 135.000 ευρώ, με τους ορκωτούς να πιθανολογούν ότι μπορεί να είναι και περισσότερο, ότι υπάρχουν ελλειμματικά στοιχεία για 71.000 ευρώ και ότι γενικά η «μαύρη τρύπα» που έχει εντοπίσει ο έλεγχος, ανέρχεται στις 206.000 ευρώ.
Φυσικά έγινε αναφορά και στον περιβόητο ιατρικό μηχάνημα, που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.
Ο Παναγιώτης Διακοφώτης είπε ότι περιμένει τις εξελίξεις στις υποθέσεις και αποκάλυψε και πως γνωστός επιχειρηματίας θα επιστρέψει μέσα στον Μάρτιο 12.700 ευρώ, που είχε λάβει από την προηγούμενη διοίκηση.
Ακολούθησε η έγκριση του διοικητικού απολογισμού, που έγινε ομόφωνα.
Στην συνέχεια μίλησε ο Κυριάκος Πότσου λογιστής – φορολογικός ελεγκτής, που ήταν ο τεχνικός σύμβουλος από την πλευρά της διοίκησης της ΕΠΣΔ στο έλεγχο των ορκωτών λογιστών.
Αποκάλυψε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήταν δύσκολη, με πολλές αντιπαραβολές παραστατικών, αρκετά από τα οποία δεν ήταν ευδιάκριτα, ότι υπήρχαν έσοδα χωρίς καταχώρηση και ότι δεν είχαν πληρωθεί ασφαλιστικές εισφορές.
Κλείνοντας, ο Κυριάκος Πότρου έκανε μια σημαντική αποκάλυψη αναφέροντας ότι υπήρχε επιταγή, που είχε εκδοθεί προς συγκεκριμένο πρόσωπο και αποδείχθηκε ότι εισπράχτηκε από πρώην μέλος του Δ.Σ.
Στην συνέχεια, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Παυλίδης, με την βοήθεια του εξωτερικού συνεργάτη- λογιστή της ΕΠΣΔ Στάθη Κουσουρνά, ανέλυσαν στα σωματεία τα οικονομικά δεδομένα της ΕΠΣΔ, με τον οικονομικό απολογισμό να εγκρίνεται ομόφωνα, με τις εργασίες της τακτικής γενικής συνέλευσης της Ένωσης , να ολοκληρώνονται.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ