ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/02/2019 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:00                                                                                             Κοπή της Βασιλόπιτας στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου.

ΜΑΡΤΙΟΣ

ΠΕΜΠΤΗ 7/03/2019                                                                                                                           Κάθε χρόνο ο Σύλλογος συμμετέχει με 3 τμήματα στην κεντρική παρέλαση της Ρόδου, με παραδοσιακές φορεσιές από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 9/03/2019                                                                                                                   Αποκριάτικη χοροεσπερίδα. Κάθε ο χρόνο ο Σύλλογος, το τελευταίο Σάββατο των αποκριών, διοργανώνει χοροεσπερίδες η αποκριάτικα πάρτι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/03/2019                                                                                                                                    Ο Σύλλογος συμμετέχει στην παρέλαση και διοργανώνει εκδήλωση με χορούς και τραγούδια  για την Εθνική Επέτειο της 25ης  Μαρτίου 1821.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Μ. ΠΕΜΠΤΗ & Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 & 26/04/2019                                                                          Κάθε χρόνο την Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα την Μ. Πέμπτη και την Μ. Παρασκευή ο Σύλλογος έχει καθιερώσει την αναπαράσταση των Παθών του Κυρίου με Ρωμαίους στρατιώτες και λαμπαδηφόρους Ιουδαίους χωρικούς.

 

ΜΑΙΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 01/05/2019                                                                                                                           Έχει καθιερωθεί από τον Σύλλογο μας ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς στο Μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου Παστίδας  όπου γίνεται αναβίωση παλαιών παιχνιδιών όπως για παράδειγμα τσουβαλοδρομίες, αβγουλοδρομίες, το τράβηγμα του σχοινιού, μουσικές καρέκλες κ.α. στο τέλος ο κόσμος μπορεί να συνεχίσει την διασκέδαση με ζωντανή μουσική.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Κυριακή 23/06/2019                                                                                                                         Εορτασμός του Κλήδονα με κάψιμο των στεφανιών της Πρωτομαγιάς , παραδοσιακούς χορούς και ζωντανή μουσική.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/08/2019                                                                                                        Παραδοσιακό πανηγύρι στο μοναστήρι του Αγ. Φανουρίου Παστίδας με παρουσίαση παραδοσιακών χορών και γλέντι με ζωντανή μουσική.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

01/09/2019 έως  08/09/2019                                                                                                                     13ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «ΚΑΜΑΡΕΙΑ»                                                                     Περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες, δημοτικούς, λαϊκούς και μοντέρνους χορούς, εκθέσεις χειροτεχνίας, ζωγραφικής και φωτογραφίας, θεατρικές παραστάσεις, φιλοξενία πολιτιστικών συλλόγων από την Ρόδο και από την υπόλοιπη Ελλάδα, βράβευση αριστούχων μαθητών κ.α.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 06/12/2019                                                                                                                 Εορτασμός του Πολιούχου της Παστίδας Αγ. Νικολάου με στόλισμα της βάρκας και αναβίωση παλαιών εθίμων,  παροχή παραδοσιακών εδεσμάτων και γλέντι με παραδοσιακά όργανα.

23/12/2019 έως 31/12/2019                                                                                                                         Ο Σύλλογος διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του, ποικίλες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι  χορευτικές ομάδες του Συλλόγου συμμετέχουν σε κάθε εκδήλωση που θα προσκληθούν εντός και εκτός Ρόδου.

Ο Σύλλογος πάντα στηρίζει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις/ διοργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ