Παρουσία του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης, κ. Βασίλη Καραγιάννη και του αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε χθες η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου. Το κέντρο, το οποίο είχε κλείσει για κάποια χρόνια, λειτουργεί ξανά από το 2015 μετά από πρωτοβουλία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και προσελκύει σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, χαρίζοντας αναπτυξιακή προοπτική στην περιοχή της Θολού, όπου βρίσκεται.
Για τη σημασία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ο κ. Φλεβάρης, δήλωσε: «Στην περιφέρειά μας υπάρχουν μόνο δύο κέντρα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Το ένα υπάρχει στη Θολό, στον πρώην Δήμο Πεταλούδων και το άλλο βρίσκεται στην Άνδρο. Το Κ.Π.Ε. Ρόδου, βρίσκεται δίπλα στην Κοιλάδα των Πεταλούδων και κοντά σε ένα σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο, στον Ναό του Ορεσίβιου Απόλλωνα. Πρόκειται για το τρίτο μεγαλύτερο ιερό στη Ρόδο, μετά από αυτό του Αταβυρίου Διός και της Λινδίας Αθηνάς.
Διαπίστωσα με χαρά ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που διαθέτει η Ρόδος επανήλθε δυναμικά μετά από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου. Στόχος του είναι η προώθηση της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η οργάνωση διαφόρων δράσεων και ημερίδων. Οι επισκέψεις μαθητών στο κέντρο είναι συνεχείς όχι μόνο από τη Ρόδο, αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας. Η επίσκεψη στο ΚΠΕ, μπορεί να συνδυαστεί με μία επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο».
Ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Γ. φλεβάρης τόνισε ότι πρόκειται για σπουδαίες υποδομές που θα πρέπει να έχουν στήριξη της Κυβέρνησης. Είπε επίσης ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το κέντρο μέσα από συνέργειες και δράσεις οι οποίες πραγματοποιούνται και στο φυτώριο της Περιφέρειας. Χρηματοδοτεί μαζί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου την διαδραστική αφίσα με ενδημικά φυτά και ζώα της Ρόδου αλλά και τη χρήση νέων τεχνολογιών που δεν λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι επόμενες προγραμματισμένες δράσεις του Κ.Π.Ε Ρόδου θα έχουν να κάνουν με τα αρωματικά φυτά στα Δωδεκάνησα, την παραγωγή ανακυκλωμένου χαρτιού και τη βιβλιοδεσία με ανακυκλωμένο υλικό.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ