ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επικοινωνία Τούρκου ΥΠΕΣ με Στυλιανίδη με αφορμή το σκάφος του Λιμενικού που έφτασε στην Αλικαρνασσό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Για τηλε­φω­νική επι­κοι­νω­νία μεταξύ του Έλληνα Υπουρ­γού Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής Χρήστο Στυ­λια­νίδη με τον Τούρκο Υπουργό Εσω­τε­ρι­κών Ali Yerlikaya με αφορμή παρα­βί­αση των τουρ­κι­κών χωρικών υδάτων από ελλη­νικά σκάφη, κάνει λόγο σε ανα­κοί­νωσή του το Υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών της γεί­το­νος.

Κατά τη διάρ­κεια της συνο­μι­λίας, σύμφωνα με τη σχετική ανα­κοί­νωση, που παρα­θέ­τει ο αντα­πο­κρι­τής του ΣΚΑΪ στην Κων­στα­ντι­νού­πολη Μανώλης Κωστί­δης, ο Υπουρ­γός Yerlikaya εξέ­φρασε την ενό­χλησή του για την παρα­βί­αση των τουρ­κι­κών χωρικών υδάτων από τα σκάφη του Ελλη­νι­κού Λιμε­νι­κού Σώματος και τόνισε ότι για τη δια­τή­ρηση των σχέσεων καλής γει­το­νίας δεν είναι δυνατόν να γίνουν απο­δε­κτές τέτοιες παρα­βιά­σεις.

Ο Υπουρ­γός Ναυ­τι­λίας και Νησιω­τι­κής Πολι­τι­κής της Ελλάδας Χρήστος Στυ­λια­νί­δης, περι­γρά­φει η ανα­κοί­νωση, δήλωσε ότι δίνει σημασία στις σχέσεις γει­το­νίας μεταξύ των δύο χωρών, ότι το περι­στα­τικό δεν είχε καμία πολι­τική διά­σταση, ότι δε θα επα­να­λη­φθούν οι παρα­βιά­σεις και ότι ξεκί­νησε άμεσα έρευνα σχετικά με το περι­στα­τικό για το οποίο θα ενη­με­ρώ­σει τις τουρ­κι­κές αρχές για τις εξε­λί­ξεις.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται πως το πρωί της Παρα­σκευής, στην περιοχή της Αλι­καρ­νασ­σού και συγκε­κρι­μένα στον κόλπο του Akyarlar, έφτασε σκάφος της ελλη­νι­κής ακτο­φυ­λα­κής, κυνη­γώ­ντας φου­σκωτό που – σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες – επέ­βαινε δια­κι­νη­τής μετα­να­στών.

Όπως φαί­νε­ται στο βίντεο το φου­σκωτό, που κατα­διώ­χτηκε από το σκάφος της ελλη­νι­κής ακτο­φυ­λα­κής, εγκα­τα­λεί­φθηκε και στη συνέ­χεια το σκάφος της ελλη­νι­κής ακτο­φυ­λα­κής έφυγε εσπευ­σμένα, ενώ η κατα­δί­ωξη απο­τυ­πώ­θηκε στις κάμερες των πολιτών.

Κατόπιν ειδο­ποί­η­σης των πολιτών, στο σημείο έφτασαν χωρο­φύ­λα­κες από ξηρά και λιμε­νικά από θαλάσ­σης.

Σύμφωνα με το sozcu.com, στελέχη της τουρ­κι­κής ακτο­φυ­λα­κής πήραν το σκάφος και το μετέ­φε­ραν στο λιμάνι Turgutreis.

Σε ανα­κοί­νωσή του το λιμε­νικό της Τουρ­κίας ανέφερε, την Παρα­σκευή, τα εξής:

«Στις 20 Σεπτεμ­βρίου 2024, μετά από αναφορά που έλαβε το Κέντρο Έκτα­κτης Ανάγκης 112 ,σύμφωνα με την οποία «ένα φου­σκωτό σκάφος βγήκε στη στεριά στον κόλπο του Bodrum Akyarlar Meteor και πως 1 άτομο τράπηκε σε φυγή σε δασική περιοχή», στάλ­θη­καν άμεσα 2 σκάφη του Λιμε­νι­κού Σώματος (KB-35, KB-114) στο σημείο και η αναφορά δια­βι­βά­στηκε επίσης στη Διοί­κηση Χωρο­φυ­λα­κής της Περι­φέ­ρειας Bodrum.

Τα στελέχη του Λιμε­νι­κού Σώματος που ανέ­λα­βαν άμεσα δράση έφτασαν στον τόπο του συμ­βά­ντος και όπως δια­πι­στώ­θηκε, τα στελέχη της Ελλη­νι­κής Ακτο­φυ­λα­κής επέ­στρε­ψαν εσπευ­σμένα στα δικά τους χωρικά ύδατα.

Συνε­χί­ζο­νται οι επι­χει­ρή­σεις έρευνας για τον εντο­πι­σμό του ατόμου που τράπηκε σε φυγή στη δασική περιοχή, ο οποίος φέρεται να είναι δια­κι­νη­τής μετα­να­στών».

Πηγή: skai.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.