Ειδήσεις

Για 9η συνεχή χρονιά αυστριακοί μαθητές στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018, τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» υποδέχτηκαν για 9η συνεχή χρονιά ομάδα από εννέα αυστριακούς μαθητές, οι οποίοι διακρίθηκαν στην Ολυμπιάδα Αρχαίων Ελληνικών που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη χώρα τους από την Αυστρο-Ελληνική Ένωση με έδρα τη Βιέννη.

Η επίσκεψη των μαθητών εντάχθηκε στο πλαίσιο επιμορφωτικής εκδρομής-επιβράβευσης που πραγματοποιούν στο νησί μας αυτές τις ημέρες με τη συνοδεία του Προέδρου της  Αυστρο-Ελληνικής Ένωσης κ. Αναστάσιου Στρίκου και της κ. Μαρίτσας Μαντικού. Οι νεαροί αυστριακοί μαθητές προσήλθαν το πρωί στα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» προκειμένου να εμπλουτίσουν την εκδρομή τους με εκπαιδευτικές εμπειρίες  από το σχολείο. Το πρόγραμμά τους ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Γενικού Διευθυντή των Εκπαιδευτηρίων κ. Κυριάκου Κυριακούλη. Στη συνέχεια οι μαθητές συνάντησαν μαθητές της Α’ και Β΄Λυκείου του σχολείου και συμμετείχαν σε θεατρική δράση με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού θεάτρου κ. Μυρσίνης Λενούδια. Έπειτα, στο αμφιθέατρο των εκπαιδευτηρίων, παρακολούθησαν μάθημα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας του τμήματος των ανθρωπιστικών σπουδών της Β΄ Λυκείου με τον φιλόλογο κ. Μιχάλη Ρούσο. Το μάθημα είχε διαμορφωθεί και εμπλουτιστεί με ποικίλες γλωσσικές δραστηριότητες και οι φιλοξενούμενοι μαθητές ενεπλάκησαν με ενθουσιασμό στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους αυστριακούς συναδέλφους τους να διαβάζουν αρχαία κείμενα με ερασμιακή προφορά και να διαπιστώσουν διαφορές από τον δικό μας τρόπο ανάγνωσης

 

Οι μαθητές αντάλλαξαν τις σκέψεις τους για τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών αλλά και του τρόπου διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, εκφράζοντας τη διάθεσή τους για μελλοντικές συνεργασίες.

Στο τέλος της ημέρας, μέσα σε εγκάρδιο κλίμα δέχτηκαν με χαρά αναμνηστικά δώρα από το σχολείο και αποχώρησαν με εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις.

Την επόμενη χρονιά, στην επέτειο των δέκα χρόνων συνεργασίας, το κλίμα αναμένεται πανηγυρικό.

 

 

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου