Τοπικές Ειδήσεις

Μηδενικές καταβολές υπέρ δανείου ζευγαριού ανέργων από τη Ρόδο

Σανίδα σωτηρίας για ένα νεαρό ζευγάρι από τη Ρόδο, με ανήλικο παιδί αποτέλεσε απόφαση του Ειρηνοδικείου Ρόδου, με την οποία υπάγονται, ως άνεργοι, στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου περί υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ορίζονται μηδενικές καταβολές υπέρ του δανείου τους.
Ο αιτών ηλικίας 39 ετών και η αιτούσα ηλικίας 34 ετών είναι παντρεμένοι και από το γάμο τους έχουν αποκτήσει ένα τέκνο ηλικίας 11 ετών σήμερα Ο αιτών τα προηγούμενα χρόνια εργαζόταν ως ιδιωτικός υπάλληλος με την ειδικότητα του ηλεκτρολόγου και μηνιαίες αποδοχές περί τα 1.000 με 1.200 ευρώ και από τα τέλη του 2012 υπέστη σημαντική μείωση στις αποδοχές του.
Το 2015 παρέμεινε άνεργος εμφανίζοντας μηδενικά εισοδήματα, ενώ κατά τα έτη 2016 και 2017 εργάστηκε λίγους μήνες αποκομίζοντας περίπου 2.000 ευρώ και 6.000 ευρώ αντίστοιχα κατ’ έτος και το Νοέμβριο του 2018 εγγράφηκε εκ νέου στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, παραμένοντας άνευ εργασίας μέχρι σήμερα.
Η αιτούσα εργαζόταν από το 2006 σε λογιστικό γραφείο. με μηνιαίες αποδοχές περί τα 750 ευρώ ως και το 2012 οπότε και απολύθηκε από την εργασία της.
Τα επόμενα έτη εργάστηκε περιστασιακά με καθεστώς ημιαπασχόλησης στο ανωτέρω λογιστικό γραφείο, αποκομίζοντας πολύ μικρά εισοδήματα, ενώ από τα τέλη του 2017 ως και σήμερα παραμένει άνεργη.
Σήμερα αμφότεροι οι αιτούντες είναι άνεργοι με μηδενικά εισοδήματα και βοηθούνται οικονομικά από τους γονείς της αιτούσας που διαμένουν μαζί τους, ενώ και το ανήλικο τέκνο τους παρουσιάζει προβλήματα υγείας.
Η αιτούσα έχει στην πλήρη κυριότητά της ένα διαμέρισμα του πρώτου ορόφου εμβαδού 93,20 τμ. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου ανέρχεται στα 58.716 ευρώ.
Ο πρώτος στην κυριότητά του ένα αυτ/το, εμπορικής αξίας 2.000 ευρώ, το οποίο έχει τεθεί σε ακινησία λόγω των δαπανών που απαιτούνται για τη συντήρηση και την κυκλοφορία του από το 2015. Πέραν αυτών οι αιτούντες δεν έχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Το 2006 ο πρώτος προέβη στη λήψη καταναλωτικού δανείου με εγγυήτρια την δεύτερη αιτούσα, το οποίο ανέρχεται στα 26.603,82 ευρώ.
Κατά το χρόνο λήψης του ανωτέρω δανείου αμφότεροι οι αιτούντες εργαζόταν με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ως ιδιωτικοί υπάλληλοι με καλές μηνιαίες αποδοχές.
Το δικαστήριο ρύθμισε τα χρέη των αιτούντων ορίζοντας μηδενικές μηνιαίες καταβολές προς την πιστώτρια τράπεζα και εξαιρεί από την εκποίηση την κύρια κατοικία ιδιοκτησίας της δεύτερης αιτούσας.

Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου