Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, με την λήξη ισχύς της Τοπικής ΣΣΕ στο τέλος του 2016, άρχισε τις προσπάθειες συνάντησης με την ένωση ξενοδόχων. Υστέρα από επανειλημμένες οχλήσεις προς αυτήν, με εξώδικα και όχι μόνο, η πλειοψηφία της Διοίκησης κατάφερε τελικά να έρθει σε μια 1η συνάντηση με την  Διοίκηση της Ένωση Ξενοδόχων στις  αρχές του Φεβρουαρίου όπου τόσο το Σωματείο μας όσο και η Ένωση Ξενοδόχων έθεσαν τα αιτήματα τους για την υπογραφή της νέας σύμβασης.
  Οι προτάσεις του Σωματείου  μας περιλάμβαναν:
           i   Την προσθήκη ορισμένων ειδικοτήτων που απασχολούνται στα ξενοδοχεία και οι οποίες είναι εκτός των κατηγοριών Α, Β. Γ και Δ της σύμβασης
             ii.   Την σταδιακή αύξηση των βασικών μισθών εντός 3ετους ισχύς της σύμβασης και
             iii   Την διατήρηση όλων των θεσμικών όρων.
Η Ένωση ξενοδόχων δε, παρουσίασε από μεριάς της, πολλές και παραλογές απαιτήσεις με σκοπό να αποδεχτεί κάποια από τα δικά μας αιτήματα.
Σε συνέχεια της συζήτησης, το Σωματείο μας ήρθε σε μια 2η  συνάντηση με την Ένωση Ξενοδόχων στα μέσα Φεβρουαρίου, με την στάση μας ξεκάθαρη στο ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί  καμία από τις παράλογες προτάσεις της Ένωσης.
   Μετά λοιπόν από το άκαρπο αποτέλεσμα των έως τώρα συναντήσεων, επιτελείο του Σωματείου μας αποτελούμενο από τους, Πρόεδρο κ. Σταμούλη, Ταμία κ. Ανθούλα και το μέλος Διοίκησης κ. Μπιλιά, μετέβη στην Αθήνα οπού συναντήθηκε με τις δευτεροβάθμιες οργανώσεις, ΠΟΕΕΥΤΕ και ΓΣΣΕ  από τις οποίες ζήτησε στήριξη για την υπογραφή  νέας σύμβασης ενώ συναντήθηκε και με διάφορους έγκριτους νομικούς συμβούλους  προκειμένου να καθορίσει την στάση της από εδώ και πέρα.
   Το Σωματείο στόχο έχει την υπογραφή σύμβασης αφού το αντίθετο δεν θα ωφελήσει σε καμιά περίπτωση το κλάδο μας. Ευχόμαστε εντός των επόμενων ημερών να πραγματοποιηθεί μια 3η συνάντηση, με την Ένωση Ξενοδόχων  να παρουσιάζει  πιο λογικές αξιώσεις.
Ο ΑΓΩΝΑΣ του Σωματείου μας για την υπογραφή νέας Τοπικής ΣΣΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ!!!!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ