Ρεπορτάζ

Mέχρι και για παράβαση των κανόνων οικοδομής εξετάζουν ως ύποπτο τον περιφερειάρχη

Σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για κατηγορούμενος και συγκεκριμένα για ενδεχόμενη τέλεση των πράξεων της παράβασης καθήκοντος, παράβασης κανόνων οικοδομής, παρεμπόδισης αποτροπής κοινού κινδύνου και παράλειψης οφειλόμενης βοήθειας κλήθηκε για την 5η Νοεμβρίου 2021 από τον Πταισματοδίκη Ρόδου ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, μετά από αναφορά υπαλλήλων του Κτηματολογίου Ρόδου!
9 υπάλληλοι του Κτηματολογίου είχαν διαμαρτυρηθεί ειδικότερα στον προϊστάμενο της υπηρεσίας και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για την προχειρότητα αλλά και επικινδυνότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα της απογραφής του αρχείου της υπηρεσίας.
Στην επιστολή εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους αναφορικά με την ασφάλειά τους κατά την εργασία τους στην Υπηρεσία, λαμβάνοντας υπόψη και την έκθεση της ΥΔΟΜ, στην οποία ρητώς αναφέρεται ότι ΔΕΝ αίρεται σε καμία περίπτωση η επικινδυνότητα του κτηρίου.
Παρά το ό,τι έχει ήδη ξεκινήσει η απογραφή των αρχείων, δεν έχουν δοθεί τα έγγραφα που επιβάλλονται από τον Νόμο για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας και των δικαιωμάτων τους, είχαν τονίσει, εξειδικεύοντας στα εξής:
– Το Σχέδιο Ασφάλειας Υγείας (Π.Δ. 305/1996).
– Ο Φάκελος Ασφάλειας και Υγείας (Π.Δ. 305/1996).
– Η μελέτη εκτίμησης επαγγελματικού κινδύνου του έργου (Ν. 3850/10).
Υποστήριξαν ότι βάσει του Π.Δ. 305/1996, η μελέτη αποκατάστασης του κτηρίου πρέπει να συνοδεύεται εξ αρχής από αυτά.
Επεσήμαναν επίσης πως κάθε εργοτάξιο διαθέτει επιβλέποντα μηχανικό και τεχνικό ασφαλείας, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, φέρουν και αυτοί την ευθύνη για την υγεία και την ασφάλεια όσων εισέρχονται στο κτήριο.
Ζήτησαν να τους κοινοποιηθούν και τα ονόματά τους και την ημερομηνία ανάληψης των καθηκόντων τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου