Ρεπορτάζ

Πακιστανός επεδίωξε με πλαστό έγγραφο να εξασφαλίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού!

Την 21η Οκτωβρίου 2021 το μεσημέρι συνελήφθη στη Ρόδο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ένας 27χρονος Πακιστανός ο οποίος χρησιμοποίησε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου για έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού covid – 19!

Πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι της 20ης Οκτωβρίου 2021 ο 27χρονος μετέβη επί της οδό Σημίου στο Κ.Ε.Π. Ρόδου προκειμένου αιτηθεί την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού του.
Ανάμεσα στα έγγραφα που προσκόμισε και υπέδειξε στην υπάλληλο του Κ.Ε.Π., ήταν και το υπ’αρίθμ. 00705762 δελτίο αιτήσαντος ασύλου που ήταν καταφανώς πλαστό.
Η υπάλληλος αντιπαρέβαλλε στο σύστημα (ηλεκτρονική εφαρμογή) τον Α.Μ.Κ.Α. με τον αριθμό ΠΑΑΥΠΑ που αναγράφεται στο δελτίο του ανωτέρω δίχως αποτέλεσμα.
Κατόπιν τούτου ενημέρωσε ότι δεν είναι δυνατή η έκδοση πιστοποιητικού μέχρι να λυθεί το πρόβλημα και ότι θα επικοινωνούσε με τον δράστη όταν αυτό θα είχε επιλυθεί.
Την 10:45 ώρα της 21ης Οκτωβρίου 2021 δράστης προσήλθε αυτοβούλως εκ νέου στο Κ.Ε.Π. για την παραλαβή του πιστοποιητικού την ίδια ώρα που η υπάλληλος ενημερωνόταν από τον ΗΔΙΚΑ ότι ο αριθμός ΠΑΑΥΠΑ που αναγράφεται στο δελτίο αιτήσαντος ασύλου δεν υφίσταται.
Άμεσα ενημερώθηκε η ΔΙ.ΑΣ. όπου και τον προσήγαγε για τα περαιτέρω.
Προέκυψε ότι ο αλλοδαπός στερείται παντελώς εγγράφων που να αποδεικνύουν τη νόμιμη διαμονή του στην Ελληνική επικράτεια και ως εκ τούτου θα ακολουθηθεί σε βάρος του η προβλεπόμενη διοικητική διαδικασία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου