Αθλητικά

ΣΕΓΑΣ: Μαζική αντίδραση από τον κόσμο του στίβου

• Ψήφισμα κατά του νέου αθλητικού νόμου υπέγραψε η αθλητική οικογένεια του στίβου, μεταξύ αυτών και πέντε στελέχη του αθλήματος στα Δωδεκάνησα

Την μαζική αντίδραση μελών της οικογένειας του ελληνικού στίβου έχει προκαλέσει το νέο αθλητικό Νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.
Συνολικά 381 μέλη των αθλητικών Ενώσεων, Σωματείων, παλιοί πρωταθλητές, βετεράνοι αθλητές και φίλαθλοι προχώρησαν στην έκδοση ψηφίσματος, μέσα από το οποίο εκφράζουν την λύπη και τον θυμό τους για όσα επιχειρούνται σε βάρος του ελληνικού αθλητισμού.
Το ψήφισμα υπέγραψαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και εκπρόσωπος το Α.Ο. Ρόδου Ε.Μ.. Σταματίου Βασίλης Ζήκας, τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου Μιχάλης Παυλούς και Δημήτρης Χαντζαρίδης, ο πρόεδρος του Α.Ο. Ρόδου Ε.Μ. Σταματίου Μάνος Κόκκινος και ο πρόεδρος της Ένωσης Καζώνη Καλύμνου και πρώην δήμαρχος Καλύμνου Γιώργος Ρούσσος.
Αναλυτικά το Ψήφισμα
«Οι υπογράφοντες Μέλη Αθλητικών Ενώσεων, Σωματείων, παλιοί Πρωταθλητές, Προπονητές και Φίλαθλοι του Στίβου, παρακολουθούμε με έντονα συναισθήματα και απορίες την προσπάθεια του Υφυπουργού κ. Αυγενάκη να διαμορφώσει ένα καινούργιο πλαίσιο λειτουργίας του Ελληνικού Αθλητισμού.
Η ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας, με την προ ολίγων ημερών ψήφιση του νέου Νόμου για τον Αθλητισμό, αντί να καθησυχάσει τις ανησυχίες και να λύσει τις απορίες μας, γέννησε συναισθήματα λύπης, θυμού και αποφασιστικότητας.
ΛΥΠΗΣ για τα φαινόμενα διχασμού που προκαλούν μέσα στην Αθλητική Οικογένεια οι χειρισμοί του κ. Υφυπουργού,
ΘΥΜΟΥ για την απαξίωση και τον αποκλεισμό ιστορικών και καταξιωμένων αθλητικών στελεχών, από την ενεργό ενασχόληση με τον αθλητισμό, με ρατσιστικές και αντιδημοκρατικές διατάξεις και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ να αντιταχθούμε σθεναρά στις επιχειρούμενες μεθοδεύσεις μέσα στην Αθλητική Οικογένεια, που καταλύουν την αυτονομία του Αθλητικού Κινήματος και το δικαίωμα να ρυθμίζει τις εσωτερικές του υποθέσεις και να αναδεικνύει τις ηγεσίες του, χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις, ιδιαίτερα όταν αυτές είναι Κρατικές ή Κομματικές».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου