ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα Αρχή Ρόδου για την αύξηση των δημοτικών τελών: «Πράξη πρωτοφανούς αδιαφάνειας και αυθαιρεσίας»

news room 2 λεπτά ανάγνωση
ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΡΟΔΟΥ

Από τη Νέα Αρχή Ρόδου για την αύξηση των δημο­τι­κών τελών ανα­κοι­νώ­θη­καν τα εξής:

Η απόφαση της Δημο­τι­κής Αρχής να αυξήσει τα δημο­τικά τέλη έως και 450%, χωρίς τεκ­μη­ριω­μένη ανα­λο­γι­στική μελέτη, χωρίς ουσια­στική ενη­μέ­ρωση και χωρίς καμία δια­βού­λευση με τους φορείς, απο­τε­λεί πράξη πρω­το­φα­νούς αδια­φά­νειας και διοι­κη­τι­κής αυθαι­ρε­σίας.

Καμία μελέτη δεν εκπο­νή­θηκε σε συνερ­γα­σία με τους επαγ­γελ­μα­τι­κούς και κοι­νω­νι­κούς φορείς και ουδέ­ποτε κλή­θη­καν σε διάλογο πριν το θέμα φτάσει στο Δημο­τικό Συμ­βού­λιο για ψήφιση. Απο­φα­σί­στηκε μια τερά­στια επι­βά­ρυνση για τις επι­χει­ρή­σεις ερήμην της αγοράς.

Η δια­δι­κα­σία εφαρ­μό­ζε­ται με σοβαρές δυσλει­τουρ­γίες:

·       Πλατ­φόρμα για εκπτώ­σεις με τεχνικά προ­βλή­ματα.

·       Ελλι­πέ­στατη ενη­μέ­ρωση για τη δια­δι­κα­σία αίτησης.

·       Προθεσμία-τελεσίγραφο μέχρι 30/6, αλλιώς η επι­βά­ρυνση κατα­λο­γί­ζε­ται για ολό­κληρο εξάμηνο στο μέγιστο συντε­λε­στή.

·       Καμία πρό­βλεψη για επο­χι­κές επι­χει­ρή­σεις.

·       Ανι­σό­τη­τες στους συντε­λε­στές εμπο­ρι­κό­τη­τας ακόμα και σε γει­το­νι­κές περιο­χές.

Ζητούμε:

Άμεση επα­νε­ξέ­ταση της από­φα­σης

Δια­βού­λευση με εκπρο­σώ­πους των επαγ­γελ­μα­τιών

Εμπε­ρι­στα­τω­μένη μελέτη και παρά­ταση της προ­θε­σμίας

Δίκαιη και ενιαία εφαρ­μογή συντε­λε­στών – με δια­φά­νεια και λογο­δο­σία

Οι επι­χει­ρή­σεις δεν είναι απλοί αριθμοί σε πίνακες. Είναι οι άνθρω­ποι που κρατούν την τοπική κοι­νω­νία όρθια. Αξίζουν σεβασμό, δικαιο­σύνη και φωνή στις απο­φά­σεις που τους αφορούν άμεσα.

Η φετινή σεζόν (ακόμη κι αν δείχνει επι­μέ­ρους αυξη­μέ­νες αφίξεις), σύμφωνα με τις επι­χει­ρή­σεις παρου­σιά­ζει μειω­μένα έσοδα και αυτό είναι απόρ­ροια της χαμη­λό­τε­ρης οικο­νο­μι­κής δυνα­τό­τη­τας των επι­σκε­πτών. Αναμ­φί­βολα, οι υπο­δο­μές συντε­λούν στην ποιό­τητα του προ­ο­ρι­σμού και καθο­ρί­ζουν τη ζήτηση των του­ρι­στι­κών αγορών.

Επι­πλέον, η ρευστή εμπό­λεμη κατά­σταση στη Μέση Ανατολή, προ­μη­νύει επι­πλέον αυξή­σεις σε ενέρ­γεια, εισι­τή­ρια, μετα­φο­ρές, κόστος πρώτων υλών, αλλά και ρευ­στό­τητα στις επερ­χό­με­νες κρα­τή­σεις.

Επο­μέ­νως, ως Νέα Αρχή Ρόδου, θεω­ρούμε ότι η απόφαση για την αύξηση των Δημο­τι­κών Τελών – και μάλιστα σε αυτά τα δυσθε­ώ­ρητα ύψη – στην παρούσα φάση, είναι άστοχη και θα συν­θλί­ψει ακόμη περισ­σό­τερο τον μικρο­με­σαίο επι­χει­ρη­μα­τία, όταν στον αντί­ποδα ανέμενε τη συμβολή της τοπικής αυτο­διοί­κη­σης στην πίεση για μείωση των συντε­λε­στών ΦΠΑ από το Κράτος.

 

 

Βυρίνης Αθα­νά­σιος

Καλα­πο­δά­κης Βασίλης

Καρα­τα­πά­νης Σάββας

Σπυ­ρό­που­λος Σπύρος

Χρι­στο­δού­λου Σάββας

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.