Πολυάριθμες παρεμβάσεις, από τα συνεργεία του Δήμου Ρόδου.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του καλοκαιρινού σχεδιασμού του Δήμου Ρόδου για την βελτίωση της εικόνας της πόλης, με τον καλλωπισμό των πάρκων, την ανάδειξη των χώρων πρασίνου και το κλάδεμα των δεντροστοιχίων.
Οι εργασίες εντάσσονται στο σχεδιασμό της καλοκαιρινής περιόδου, τον οποίο ενέκρινε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος σε συνεργασία με την αρμόδια αντιδήμαρχο κ. Λίτσα Κρεμαστινου και προβλέπει μία σειρά από παρεμβάσεις στο σύνολο των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων.
Αναλυτικότερα, συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, ολοκλήρωσαν τις εργασίες κλαδέματος υψηλών και μεσαίου ύψους υπερήλικων δέντρων επί των οδών: Χρ.Τσιγάντε, Καναδά, Ολύμπου Καρπάθου, Αγ. Λαύρας, Αυστραλίας, Αγ. Γεωργίου, Ξάνθου, Θεοτοκοπούλου, Προμηθέως, Κέννεντυ, Αποδήμων Αμερικής, Νικολάου Σάββα, Χειμάρας, Παπαχριστοδούλου, Διαγοριδών, Λεμεσού, Τηλιακού, Πλατεία Εβραίων Μαρτύρων, Κολώνα, Αλεξάνδρου Διάκου και Παπάγου. Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προστασίας του αστικού περιβάλλοντος σε σημεία που άρχισε να παρουσιάζει φαινόμενα σήψης και

σαθρότητας και παράλληλα αποτελούσε πηγή κινδύνου για τους διερχόμενους πολίτες, καθώς τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν οι αναγκαίες εργασίες αναγέννησης του φυτικού κεφαλαίο
Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκε εξωραϊσμός των παρτεριών στα σημεία της πόλης: Μανδράκι, Εθν. Αντιστάσεως, Πλατεία Δημαρχείου, Πάρκο Κυρά της Ρω, Αγ.Φραγκίσκου, Ψαροπούλα, , Ελ.Βενιζέλου, Πλατεία Σύμης, Πάρκο Ταχυδρομείου, Πάρκο Πολεμικού, Ιερού Λόχου, Εργατικά Κορακόνερο, Πάρκο Βύρωνος, νέα Μαρίνα, Πλατεία Γ. Χαρίτου και επί των οδών: Χατζηαγγέλου, Χειμάρας και Μόντε Σμιθ.
Παράλληλα έγιναν και νέες φυτεύσεις εποχιακών φυτών, των ποικιλιών: (Καλέντουλες, Σκυλάκια, Πανσέδες, Τουλίπες, Νεραγκούλες και Βιολέτες), στα παρτέρια Πλατείας Δημαρχείου, Πεζόδρομο Θεοδωράκη, Πλατεία Κύπρου, Παρτέρια Μανδράκι.
Οι εργασίες εκτελούνται από συνεργεία της Υπηρεσίας και υπό την επίβλεψη της αντιδημάρχου κ. Λίτσας Κρεμαστινού, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών ο Δήμαρχος μετέβει στα ανωτέρω σημεία και διαπίστωσε την ουσιαστική και αισθητική αναβάθμισή τους.
Στο πλαίσιο του καλοκαιρινού σχεδιασμού, προγραμματίστηκαν ακόμα μία σειρά από δράσεις που αφορούν το φύτεμα καλλωπιστικών λουλουδιών:(Τριανταφυλλιές, Ιβίσκοι, Αγγελικές ) σε παρτέρια της πόλης, στην πύλη εισόδου και εξόδου στα Κρητικά και τα παρτέρια του Ενυδρείου, όπως και το κλάδεμα σε αστικές γειτονιές της πόλης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ