ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θρασύς Ερντογάν: Οι ελληνικές δυνάμεις εμβολίζουν πλοία με μετανάστες οδηγώντας στον θάνατό τους

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Tαγίπ Ερντογάν

Μετά τις πρώτες δηλώ­σεις που αφο­ρού­σαν την Ελλάδα και την Κατα­στροφή της Σμύρνης, νωρί­τερα σήμερα, ο Τούρκος πρό­ε­δρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν επέ­κρινε την Ευρω­παϊκή Ένωση ότι δεν εκπλή­ρωσε τη δέσμευσή της να παρά­σχει χρη­μα­το­δό­τηση για μετα­νά­στες και πρό­σφυ­γες στην Τουρκία ως μέρος του συμ­φώ­νου για τη μετα­νά­στευση του 2016, χορη­γώ­ντας δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ στην Ελλάδα, την οποία μάλιστα κατη­γό­ρησε ότι βυθίζει σκάφη και σκο­τώ­νει μετα­νά­στες στο Αιγαίο.

Μιλώ­ντας στο Διεθνές Συνέ­δριο Μετα­νά­στευ­σης, ο Ερντο­γάν είπε ότι τα 6 δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ που τους υπο­σχέ­θηκε η ΕΕ μέχρι τις 18 Μαρτίου στη συμ­φω­νία για τους πρό­σφυ­γες δεν έχουν ακόμη πλη­ρω­θεί στο σύνολο.

“Η ΕΕ χορή­γησε στην Ελλάδα 3 δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ στή­ρι­ξης για 100.000 μετα­νά­στες, αλλά δεν έχει κάνει τέτοια κίνηση για τα 4 εκα­τομ­μύ­ρια μετα­νά­στες στην Τουρκία”, δήλωσε ο Ερντο­γάν στο συνέ­δριο που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε από το Πανε­πι­στή­μιο “9 Eylül” στη δυτική επαρχία της Σμύρνης.

Όσον αφορά τη συνε­χι­ζό­μενη μετα­να­στευ­τική κρίση και τον πόλεμο στη Συρία, ο Ερντο­γάν δήλωσε ότι απο­δεί­χθηκε ότι η τοπο­θέ­τηση τοίχων και συρ­μα­το­πλεγ­μά­των ή η βύθιση σκαφών δεν απο­τε­λεί λύση στα προ­βλή­ματα.

“Οι δυνά­μεις ασφα­λείας του γείτονά μας, της Ελλάδας, εμβο­λί­ζουν πλοία που μετα­φέ­ρουν μετα­νά­στες, προ­κα­λώ­ντας τον θάνατό τους. Θα συνε­χί­σουμε να ενη­με­ρώ­νουμε τον κόσμο για τις απάν­θρω­πες δρα­στη­ριό­τη­τες των ελλη­νι­κών δυνά­μεων ασφα­λείας”, δήλωσε ο Ερντο­γάν.

“Μοι­ρα­στή­καμε το ψωμί μας με τους μετα­νά­στες και τους πρό­σφυ­γες, σε αντί­θεση με τις πλού­σιες χώρες που τους περιό­ρι­σαν σε στρα­τό­πεδα κρά­τη­σης”, δήλωσε ο Ερντο­γάν.

Πηγή: capital.gr

Πέτρος Κράνιας

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.