Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 20.30.  Αυτό είναι μόνο η αρχή, δηλώθηκε στη «δ», αφού υπάρχει σκέψη για τη διοργάνωση ημερίδας με διακεκριμένους ομιλητές οι οποίοι θα αναλύσουν το θέμα και θα επισημάνουν τις επιπτώσεις που θα έχουν και στα μέλη του ΕΒΕΔ οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα.
Έχει ζητηθεί ήδη από τον πρώην γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιώργο Ρωμανιά να έρθει στη Ρόδο και να ομιλήσει για το ασφαλιστικό.
Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα θα γίνει συζήτηση για τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί για το ασφαλιστικό από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων.
Συζήτηση θα γίνει όμως και για τις προοπτικές της φετινής τουριστικής σεζόν που προβλέπεται να ξεκινήσει νωρίς.
Για το κλίμα που επικρατεί για τη Ρόδο στις περισσότερες τουριστικές αγορές θα προσκληθεί να ομιλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης και άλλοι εκπρόσωποι φορέων που ασχολούνται με τον τουρισμό.
Στις τάσεις που επικρατούν αναφέρθηκε, ομιλώντας στη «δ», ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος.
«Δεν πηγαίνει καλά η Ρόδος σε ό,τι αφορά τις κρατήσεις. Μόνο η αγγλική τουριστική αγορά πάει καλά. Οι κρατήσεις από τις υπόλοιπες, ακόμη και από τη γερμανική, δεν σημειώνουν αύξηση», δήλωσε ο κ. Ματσίγκος.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων απέδωσε την υστέρηση που παρουσιάζουν οι κρατήσεις στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ.
«Όλα τα ξενοδοχεία ζήτησαν από τους ξένους τουριστικούς πράκτορες αυξήσεις στις τιμές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να είναι λιγότερες οι κρατήσεις τουλάχιστον μέχρι τώρα. Αντίθετα στην Κρήτη και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση σε ποσοστό 10%», τόνισε ο κ. Ματσίγκος.
Σε ερώτηση αν θα σώσουν την κατάσταση οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ο κ. Ματσίγκος δήλωσε:
«Εκεί στηριζόμαστε. Πιστεύουμε πως θα έχουμε κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Για να προσελκύσουμε τουρίστες όμως θα πρέπει να κάνουμε προβολή. Όλοι γνωρίζουν το πρόβλημα που ανέκυψε με τη χρηματοδότηση του ΠΡΟΤΟΥΡ. Η Ρόδος πρέπει να λάβει μέρος στις τουριστικές εκθέσεις. Ο ανταγωνισμός φέτος θα είναι μεγάλος. Η Τουρκία δεν πάει μεν καλά αλλά δεν θα μείνει και στο περιθώριο από πλευράς προβολής».
Σχετικά με το αίτημα που έχει κατατεθεί από το δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιακο για την οικονομική συνεισφορά όλων των φορέων, που ασχολούνται με τον τουρισμό για την προβολή, ο κ. Ματσίγκος δήλωσε:
«Πιστεύω πως όλοι θα πρέπει να συνεισφέρουν. Είχα αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα με επιστολή που έστειλα στην ΕΞΡ. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 20.00 το βράδυ στο ξενοδοχείο “Semiramis”, θα προβώ σε ανακοινώσεις για το ποιοί θα πρέπει να συνεισφέρουν για το καλό του τόπου μας».
Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ ο πρόεδρος κ. Γιάννης Πάππου θα ενημερώσει τα μέλη για τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΠΡΟΤΟΥΡ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.
Θα προηγηθεί της συνεδρίασης, η κοπή της πίτας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης έχουν περιληφθεί τα ακόλουθα θέματα:
1. Ενημέρωση Προέδρου.
2. Τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και εκτιμήσεις για την αγορά για το νέο έτος.
3. Τουρισμός 2016 – εκτιμήσεις και τάσεις των αγορών.
4. Νέο Ασφαλιστικό Σύστημα: Προτάσεις Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.
5. Σύμπραξη Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς για την δημιουργία ειδικού προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
6. Επικύρωση απόφασης Δ.Ε. για την «Οριστική Παραλαβή του υποέργου 1 «Ολοκληρωμένο περιβάλλον δημιουργίας ψηφιακών δράσεων για τη μείωση της γραφειοκρατίας και υποστήριξης ψηφιακών εμπορικών εκθέσεων και εφαρμογών e-commerce για τα μέλη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου» του έργου: «Ψηφιακές δράσεις Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων».
Έγκριση κατάστασης αχρεωστήτως βεβαιωθεισών συνδρομών Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ