Η προβολή της Ρόδου στην Τουρκία θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στα γραφεία του τουριστικού οργανισμού Tursab στην Κωνσταντινούπολη.
Στη συνάντηση, όπως δήλωσε χθες η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου, θα παρουσιαστεί και η υποψηφιότητα της Ρόδου για τον τίτλο «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».
«Θα συζητήσουμε με τα στελέχη της Tursab για την αύξηση των αφίξεων τουριστών από την Τουρκία στη Ρόδο. Η συγκεκριμένη αγορά είναι πολύ σημαντική και δεν θα πρέπει να μένει αναξιοποίητη», δήλωσε η κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου και πρόσθεσε πως «η συγκεκριμένη συνάντηση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη Ρόδο».
Η σχετική πρόσκληση έχει σταλεί σε τουριστικούς πράκτορες που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία αλλά και στη Ρόδο.
Η Ρόδος θα προβληθεί, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Τουρισμού και στην τουριστική έκθεση ΕΜΙΤΤ, που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από τις 28 έως τις 31 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.
«Θα λάβουμε μέρος στην έκθεση που είναι πολύ σημαντική αφού συγκεντρώνει πλήθος επιχειρηματιών που ασχολούνται με τον τουρισμό. Εκεί θα διανείμουμε ενημερωτικό υλικό και θα έχουμε συναντήσεις με επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό», ανακοίνωσε η κ. Χατζηλαζάρου.
Σε ερώτηση σχετικά με τις προσδοκίες από τη συγκεκριμένη έκθεση, η κ. Μαρίζα Χατζηλαζάρου δήλωσε:
«Έχουμε να κάνουμε με μια δυναμική αγορά. Η κρίση δημιουργεί και ευκαιρίες. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τις εκμεταλλευθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να εξασφαλίσουμε περισσότερες αφίξεις για τη Ρόδο».
Η ΕΜΙΤΤ 2016 που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας, θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο TUYAP της Κωνσταντινούπολης.
Επισημαίνεται πως η η ΕΜΙΤΤ είναι 4η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου και διεξάγεται κάθε χρόνο με συνδιοργανωτές την TUROFED (Turkey Hoteliers Federation) και την TYD (Tourism Investment Association) .
Υπενθυμίζεται πως το 2015 ξεκίνησε η εφαρμογή προγράμματος χειμερινού τουρισμού σε συνεργασία με τουριστικά πρακτορεία της Τουρκίας. Στο πλαίσιο εφαρμογής του συγκεκριμένου προγράμματος Ευρωπαίοι τουρίστες έκαναν διακοπές σε τουριστικούς προορισμούς της Τουρκίας αλλά και στη Ρόδο.
Η αντιδήμαρχος Τουρισμού θα παρακολουθήσει την παρουσίαση της στρατηγικής που θα ακολουθήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Μεγ. Βρετανία στις 26 Ιανουαρίου.
Υπενθυμίζεται πως στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και εκπρόσωποι όλων των δευτεροβάθμιων ενώσεων που εκπροσωπούν τους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον τουρισμό.
«Θα ενημερωθούμε για το σχέδιο που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την προβολή της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. Θα παρουσιάσουμε και εμείς τις προτάσεις μας για τη διαφήμιση της Ρόδου στο εξωτερικό», δήλωσε η κ. Χατζηλαζάρου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ