Ειδήσεις

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου για την αξιολόγηση

Από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου: Η μνημονιακή κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κατέθεσε σε διαβούλευση νομοσχέδιο μέσω του οποίου μηχανεύεται να προχωρήσει σε απολύσεις χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων, το οποίο στην ουσία είναι μία παραλλαγή της διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει πως το 25% των Δημοσίων υπαλλήλων θα αξιολογείται με βαθμούς 9 και 10, το 60% με βαθμούς 7 και 8 και το υπόλοιπο 15% με βαθμούς από 1 έως 6 . Το 15% αντιστοιχεί σε 97.500 υπαλλήλους.
Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει μία δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση οι οποίοι θα έχουν υποαξιολογηθεί και θα εξυπηρετούνται έτσι οι μνημονιακές δεσμεύσεις που αποσκοπούν στον βίαιο περιορισμό του δημόσιου τομέα, τις μαζικές απολύσεις εργαζομένων και της εκχώρησης τομέων του Δημοσίου σε ιδιώτες.

Με το προτεινόμενο σύστημα αξιολόγησης επιχειρείται η σύσταση πελατειακών μηχανισμών και η ένταση του αυταρχισμού στους εργασιακούς χώρους. Αναπτύσσει ανήθικο –ανθρωποφάγο ανταγωνισμό, καταργεί την συνεργατικότητα και ομαδικότητα, καθιστώντας έτσι την εργασία πλήρως αντιπαραγωγική.

Οι πολιτικοί που άσκησαν πελατειακή εξουσία τα τελευταία χρόνια, επικαλούνται «στρεβλώσεις» στη δημόσια διοίκηση.Η επίκληση τους είναι εντελώς προσχηματική γιατί το κάνουν συνειδητά, με στόχο να εξυπηρετηθούν τα σχέδια για τη διάλυση του Δημόσιου Τομέα.
Καλούνται οι συνάδελφοι, να εμποδίσουμε με την συλλογική δράση, τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, να αρνηθούμε με την στάση μας να γίνουμε συνένοχοι στις απολύσεις μας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Φώτης Μπακίρης
Η Γραμματέας Μίκα Κελεπέρα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου