Τοπικές Ειδήσεις

Νέα μονάδα αφαλάτωσης στο Δήμο Νισύρου

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, με την υπ’ αριθ. 4121.52-11/441/22-11-2021 απόφασή του εγκρίνει την επιχορήγηση του Δήμου Νισύρου, μέχρι του ποσού των επτακοσίων τριάντα τεσσάρων χιλιάδων είκοσι ΕΥΡΩ και ογδόντα ενός λεπτών (734.020,81€) για την προμήθεια νέας μονάδας αφαλάτωσης. Η απόφαση έχει ως εξής: Επιχορήγηση του Δήμου Νισύρου για την προμήθεια-εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης δυναμικότητας 600 κυβικών μέτρων ανά ημέρα,  την αναβάθμιση της υφιστάμενης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης διανομής ηλεκτρικής ενέργειας των μ/α (υφιστάμενων και νέας) και την κατασκευή νέου συνοδού έργου απόρριψης άλμης των αφαλατώσεων», μέχρι του ποσού των 734.020,81€,  το οποίο κατανέμεται ως ακολούθως:

§  Προμήθεια και εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης 600m3/d στο χώρο των υφισταμένων μονάδων αφαλάτωσης (μ/α) του Δήμου (προεκτιμώμενου κόστους 496.000€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%),

§  Αντικατάσταση κεντρικού πίνακα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας των αφαλατώσεων και εγκατάσταση νέου μετασχηματιστή μέσης τάσης, για την εξασφάλιση της ταυτόχρονης λειτουργίας υφιστάμενων και νέας μ/α (προεκτιμώμενου κόστους 24.800€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%)

§  Κατασκευή νέου συνοδού έργου / αγωγού απόρριψης άλμης των μονάδων αφαλάτωσης (προεκτιμώμενου κόστους 213.220,81€ – το έργο δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ).

Με την προσθήκη της νέας μονάδας αφαλάτωσης η δυναμικότητα παραγωγής του Δήμου Νισύρου θα ανέλθει στα 1600 κυβικά μέτρα την ημέρα. Με την εγκατάσταση του νέου μετασχηματιστή θα δίνεται η ευκαιρία της λειτουργίας όλων των μονάδων ταυτόχρονα ενώ με την κατασκευή του νέου αγωγού απόρριψης του αλμόλυπου, η απόρριψη θα γίνεται σε απόσταση 150 μέτρων από την ακτή.

Ο Δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος ευχαριστεί τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Μανώλη Κουτουλάκη και τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Υψηλάντη για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου