Τοπικές Ειδήσεις

Μήνυμα του Βασίλη Καταβενάκη ενόψει των εκλογών στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

Αγαπητοί μου συνάδελφοι,

Παρά το γεγονός ότι δεν συμμετέχω ως υποψήφιος στις εκλογές του δικηγορικού  συλλόγου, η συναδελφική   αλληλεγγύη και η αξιοπρεπής άσκηση της δικηγορίας συνεχίζουν να με καθορίζουν. Για το λόγο αυτό θα συνεχίσω να δηλώνω παρών σε κάθε προσπάθεια που προωθεί τα συλλογικά μας συμφέροντα.
Υπό τις παρούσες συνθήκες καλώ  τους συναδέλφους που εκτιμούν την κρίση μου και τις θέσεις μου στα διοικητικά του συλλόγου  να επιλέξουν μια  διοίκηση που  να μην αναλώνεται σε εσωτερικές αντιπαραθέσεις και να μην προσεταιρίζεται σκοπιμότητες.
Για την αποτελεσματική στήριξη των πολιτών και για τον εκσυγχρονισμό των  δικαστικών  υπηρεσιών  ζητούμενο είναι επίσης  μια διοίκηση που θα συμμετέχει με τους  φορείς διοίκησης στο  κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι  του τόπου μας προκειμένου να υπηρετεί  ενεργά το κράτος δικαίου και πρόνοιας.
Ευχής έργον είναι οι μαχόμενοι δικηγόροι να αποτελούν την πραγματική  και καθοριστική φυσιογνωμία του εκλογικού σώματος προκειμένου να εκλέγονται στη διοίκηση  συνάδελφοι με συνεχή και ενεργή παρουσία που θα αναβαθμίσουν την εικόνα του δικηγόρου  στα ακροατήρια  και θα επιβάλλουν τον σεβασμό του λειτουργήματός τους.
Ως συμβουλή δε  για τις επερχόμενες εκλογές , θα κάνω μια παλαιότερη υπόμνηση :

Η απόφαση για συμμετοχή  στις εκλογές δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι απόφαση μεμονωμένη αλλά συλλογική γιατί για να γίνει έργο απαιτείται συνεργασία, σύμπνοια κι εμπιστοσύνη αμφίδρομη. Η μέχρι τώρα εμπειρία μου από τη συμμετοχή μου στο διοικητικό συμβούλιο συνεχίζει να μου υποδεικνύει ότι χωρίς διοίκηση που να εμπνέει  σεβασμό κι εμπιστοσύνη, το πλήρωμα αποδιοργανώνεται και το καράβι πλέει ακυβέρνητο και χωρίς προορισμό.

Εύχομαι καλή επιτυχία στους ικανότερους των υποψηφίων.
Με συναδελφική αλληλεγγύη και εκτίμηση
Βασίλειος Καταβενάκης

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου