Ειδήσεις

Τουρισμός, δωδεκανησιακά προϊόντα, εξωστρέφεια, επενδύσεις αλλά και … υπερφορολόγηση και brain drain στην συνάντηση Γάλλο Γερουσιαστή κ. Olivier Cadic

Σε μια περίοδο κατά την οποία η εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας και η επέκτασή της σε τομείς και πέραν του τουρισμού είναι απαραίτητη περισσότερο από κάθε άλλη φορά, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου δέχθηκε εχθές Τρίτη 21 Αυγούστου, την επίσκεψη του μέλους της Γαλλικής Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και Γερουσιαστή, υπευθύνου για τους Γάλλους Πολίτες του Εξωτερικού  κ. Olivier Cadic, τον οποίον συνόδευε η Επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στη Ρόδο κ. Αλίκη Μοσχή Gauguet.

 

Τον Γάλλο Γερουσιαστή υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Πάππου, ο Α Αντιπρόεδρος κ. Νίκος Παπασταματίου και η Γραμματέας του Επιμελητηρίου κα Φαίδρα Σπανού, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης,

 

Είναι γνωστό ότι οι δύο χώρες συνδέονται με μακρόχρονους δεσμούς φιλίας, μοιράζονται κοινά ιστορικά βιώματα, αξίες και αρχές.  Η Γαλλία είναι μια χώρα των 67 εκατομμυρίων κατοίκων, με δυναμικό τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, εδώ και πάρα πολλά έτη,  την οποίαν επισκέπτονται ετησίως περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο Γάλλοι τουρίστες. Η ίδια, αποτελεί τον πρώτο τουριστικό προορισμό στον κόσμο με 83 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες. Παραμένει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο τομέας του τουρισμού, πλεονάζων και δυναμικός, εξελίσσεται ταχέως υπό τα συνδυασμένα αποτελέσματα της προσέλκυσης νέων εναλλακτικών ποιοτικών πελατών και μιας διευρυμένης διεθνούς τουριστικής προσφοράς.

 

Με δεδομένες τις καλές σχέσεις των δύο χωρών, στην συνάντηση συζητήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης του ποιοτικού τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία προς την Ρόδο και τα νησιά της Δωδεκανήσου, ιδιαίτερα κατά την περίοδο αυτή που καταβάλλεται έντονη προσπάθεια για την αναπλήρωση των απωλειών, λόγω της κρίσης των τελευταίων ετών.

Παράλληλα έγινε συζήτηση για την ανάγκη ανάπτυξης σχέσεων και πέραν της τουριστικής βιομηχανίας, με την ενίσχυση επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο κ. Cadic, όντας ο ίδιος επιτυχημένος επιχειρηματίας, είχε πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας και της τοπικής αγοράς, τα εμπόδια και τις δυσκολίες, εξέφρασε ωστόσο την άποψη ότι οι Γαλλικές επιχειρήσεις διατηρούν το ενδιαφέρον τους για την Ελληνική αγορά και θεωρούν ότι υπάρχουν περιθώρια για επικερδείς επιχειρηματικές κινήσεις.

Κοινός τόπος για τους συμμετέχοντες στην συνάντηση ήταν η επιδίωξη της ενίσχυσης κάθε είδους δράσεων που  θα στοχεύουν  στην ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας, στην καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας φέρνοντας κοντά τις δύο επιχειρηματικές κοινότητες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου δήλωσε … βρισκόμαστε εδώ για να «ανοίξουμε»  δρόμους σε δωδεκανησιακές  εταιρίες για να δραστηριοποιηθούν στη μεγάλη και απαιτητική γαλλική αγορά. Είμαστε εδώ, με πραγματικό ενδιαφέρον για να βοηθήσουμε να στηθούν μακροχρόνιες  στρατηγικές συνεργασίες και να γίνουν ουσιαστικές επενδύσεις. Πιστεύουμε  ότι αυτές οι επαφές μπορούν και πρέπει να μετουσιωθούν σε  επιχειρηματικές σχέσεις.

 

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου