Ιαβέρης : «Οι δρόμοι που έχουμε είναι ίδιοι με τις συνειδήσεις των Ελλήνων. Και ίδιοι με τις συνειδήσεις των ανθρώπων που τους φτιάχνουν και με τους ανθρώπους που τους παραλαμβάνουν. Αυτός ο άνθρωπος που φτιάχνει έναν κακό, επικίνδυνο δρόμο δεν σκέφτεται ότι μια μέρα το δικό του παιδί μπορεί να σκοτωθεί σε αυτόν; Το ίδιο ισχύει και για εκείνον που υπογράφει για να παραλάβει έναν «φονικό» δρόμο.»

Ταιριάζει το παραπάνω, στη συζήτηση που έχει ανοίξει στο facebook, με αφορμή το τραγικό τροχαίο, που είχε σαν αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό ενός 10χρονου αγοριού. Η συζήτηση, εστιάζεται στην έλλειψη διαγραμμίσεων των δρόμων και διαβάσεων πεζών. Θα λέγαμε να το κάνουν όπως στη Νάουσα, αλλά ως φαίνεται υπάρχει έλλειψη… μπογιάς έστω για πιο απλή διαδικασία.

Ο δήμος της Νάουσας ακολούθησε τo παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών χωρών δημιουργώντας 3D διαβάσεις.Οι διαβάσεις αυτές είναι τρισδιάστατες μέσω οπτικής ψευδαίσθησης και φαίνεται ότι “επιπλέουν”. Αυτό κάνει τους οδηγούς να αντιλαμβάνονται πιο γρήγορα και πιο έντονα τις διαβάσεις στους δρόμους και να οδηγούν προσεκτικότερα…

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ