Τα στοιχεία από διάφορες επίσημες πηγές επιβεβαιώνουν τη θετική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού το 2018, σε σχέση με το 2017, που αποτέλεσε χρονιά-ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη, λέει το υπουργείο τουρισμού και αναφέρει , πως τα καλά νέα,  προκύπτουν από τα πρόσφατα επίσημα στοιχεία από την ΕΛΣΤΑΤ, την ΥΠΑ, την FRAPORT, το ΔΑΑ, την ΕΑΣΠ, την ΤτΕ, την ΠΟΞ και την ΕΡΓΑΝΗ.

Το θέμα είναι τα νούμερα  των ευρώ,  όταν κλείσει το ταμείο. Γιατί παράλληλα με τους αριθμούς αφίξεων, βλέπουμε και τους αριθμούς των εισπράξεων να μην ακολουθούν. Πολλά τα ρεπορτάζ για την νεκρή αγορά,  και για τους εξαφανισμένους απ’ αυτήν τουρίστες. Όμως, καλό θα ήταν να υπάρχουν άλλα τόσα δημοσιεύματα και αναλύσεις και για άλλα πολλά που πληγώνουν το τουριστικό προϊόν. Οι τριτοκοσμικές υποδομές (αεροδρόμια λιμάνια),οι δρόμοι σκοτώστρες, τα πανάκριβα εισιτήρια των πλοίων για τα νησιά, (εάν βρεθεί πλοίο για τα μικρά ακριτικά), οι αρχαιολογικοί χώροι που πνίγονται σε χόρτα, εάν δεν είναι κλειστοί, το σκουπιδαριό απ’ άκρη σ’ άκρη, η λειψυδρία, η κατάληψη της αισθητικής μας με καντίνες, οι «αρπαχτές» τάχα επαγγελματιών και ουκ εστίν αριθμός προβλημάτων σε νησιά .

Εκτός από τη συνολική πολιτική και την συνέργεια αυτοδιοιηκητικών και φορέων για τον τουρισμό, με τις λύσεις σε όλα αυτά που τον πληγώνουν, βρίσκεις τον ποιοτικό τουρίστα. Ούτε αλλάζεις «με έμμεσο και δυναμικό τρόπο την ποιότητα των επισκεπτών του νησιού» γιατί έτυχε  να γίνουν ένα-δύο συνέδρια. Και βέβαια τίποτε δεν πρόκειται να γίνει, όταν αντί για συνεργασία ΟΛΩΝ , με σοβαρότητα και σχέδιο, ψάχνεις να βρεις ποιος… παρέκαμψε το… πρωτόκολλο στη Χ διοργάνωση και ποιος θα βγει μπροστά για να φανεί. Εν τω μεταξύ ο μαζικός υποβαθμισμένος τουρισμός σας χαιρετά, ενώ εσείς ψάχνετε φωτογραφίες για να γεμίσει το εκλογικό φυλλάδιο…

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ