ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Ρόδο 30 Μαΐου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας & Ν. Πολιτικής Μ. Κουτουλάκης

Νατάσα Παμπρή 2 λεπτά ανάγνωση
ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗΣ
✦ Σύ­νο­ψη ⌄
  • Ο γε­νι­κός γραμ­μα­τέ­ας Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής, Μα­νώ­λης Κου­του­λά­κης, συμ­με­τέ­χει σε εκ­δή­λω­ση στη Ρόδο για να συ­ζη­τή­σει τα προ­βλή­μα­τα των νη­σιών της Δω­δε­κα­νή­σου ενό­ψει του κα­λο­και­ριού.
  • Η λει­ψυ­δρία και η δια­χεί­ρι­ση υδά­τι­νων πόρων είναι κε­ντρι­κά θέ­μα­τα στις συ­ζη­τή­σεις, καθώς οι νη­σιω­τι­κές πε­ριο­χές αντι­με­τω­πί­ζουν αυ­ξη­μέ­νες ανά­γκες κατά τη διάρ­κεια της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου.
  • Οι το­πι­κοί φο­ρείς θα θέ­σουν ζη­τή­μα­τα χρη­μα­το­δό­τη­σης και ανα­βάθ­μι­σης υπο­δο­μών, που είναι κρί­σι­μα για την υπο­στή­ρι­ξη των νη­σιω­τι­κών κοι­νο­τή­των.
  • Η πα­ρου­σία του κ. Κου­του­λά­κη ανα­μέ­νε­ται να ενι­σχύ­σει τον συ­ντο­νι­σμό και να συμ­βά­λει στη βελ­τί­ω­ση της κα­θη­με­ρι­νό­τη­τας των κα­τοί­κων και επι­σκε­πτών στα νησιά του Αι­γαί­ου.

Λει­ψυ­δρία και στή­ρι­ξη των νη­σιών στο επί­κε­ντρο της συμ­με­το­χής του γε­νι­κού γραμ­μα­τέα Νη­σιω­τι­κής Πο­λι­τι­κής σε εκ­δή­λω­ση του ΤΕΕ στις 30 Μαΐου στη Ρόδο. Ο γ.γ. Μα­νώ­λης Κου­του­λά­κης, θα έχει την δυ­να­τό­τη­τα σει­ράς επα­φών και συ­να­ντή­σε­ων με φο­ρείς της το­πι­κής αυ­το­διοί­κη­σης, εκ­προ­σώ­πους αρχών και υπη­ρε­σια­κούς πα­ρά­γο­ντες, με βα­σι­κό αντι­κεί­με­νο τα κρί­σι­μα ζη­τή­μα­τα που αντι­με­τω­πί­ζουν τα νησιά της Δω­δε­κα­νή­σου ενό­ψει της θε­ρι­νής πε­ριό­δου.

Στο επί­κε­ντρο των συ­ζη­τή­σε­ων ανα­μέ­νε­ται να βρε­θούν οι αυ­ξη­μέ­νες ανά­γκες δια­χεί­ρι­σης υδά­τι­νων πόρων, αλλά και οι πα­ρεμ­βά­σεις που απαι­τού­νται για τη στή­ρι­ξη των μι­κρών νη­σιω­τι­κών πε­ριο­χών, οι οποί­ες κάθε κα­λο­καί­ρι κα­λού­νται να εξυ­πη­ρε­τή­σουν πολ­λα­πλά­σιο πλη­θυ­σμό σε σχέση με τις πραγ­μα­τι­κές δυ­να­τό­τη­τές τους. Η λει­ψυ­δρία απο­τε­λεί πλέον μό­νι­μη πρό­κλη­ση για αρ­κε­τά νησιά του νο­τί­ου Αι­γαί­ου, με τις το­πι­κές αρχές να επι­ση­μαί­νουν ότι η του­ρι­στι­κή πίεση των θε­ρι­νών μηνών δη­μιουρ­γεί συν­θή­κες ορια­κής δια­χεί­ρι­σης σε βα­σι­κές υπο­δο­μές και δί­κτυα.

Στο πλαί­σιο αυτό, η πα­ρου­σία του κ. Κου­του­λά­κη απο­κτά ιδιαί­τε­ρη ση­μα­σία, καθώς ανα­μέ­νε­ται να εξε­τα­στούν τόσο οι άμε­σες ανά­γκες όσο και ο σχε­δια­σμός μα­κρο­πρό­θε­σμων πα­ρεμ­βά­σε­ων. Η εκ­δή­λω­ση θα λάβει χώρα στο Κα­ζί­νο της Ρόδου το Σάβ­βα­το 30 Μαΐου στις 19΄30 μ.μ.

Οι το­πι­κοί φο­ρείς ανα­μέ­νε­ται να θέ­σουν ζη­τή­μα­τα χρη­μα­το­δο­τή­σε­ων, επι­τά­χυν­σης δια­δι­κα­σιών και ανα­βάθ­μι­σης υπο­δο­μών που πα­ρα­μέ­νουν σε εκ­κρε­μό­τη­τα. Πα­ράλ­λη­λα, κατά τις επα­φές ανα­μέ­νε­ται να ανα­δει­χθεί και η ιδιαί­τε­ρη διά­στα­ση της νη­σιω­τι­κό­τη­τας, καθώς, όπως επι­ση­μαί­νουν αυ­το­διοι­κη­τι­κοί και υπη­ρε­σια­κοί πα­ρά­γο­ντες μια σειρά πρα­κτι­κών ζη­τη­μά­των που στην ηπει­ρω­τι­κή Ελ­λά­δα, αντι­με­τω­πί­ζο­νται με σχε­τι­κή ευ­κο­λία, στα μικρά νησιά απο­κτούν σύν­θε­το χα­ρα­κτή­ρα λόγω γε­ω­γρα­φι­κής απο­μό­νω­σης, πε­ριο­ρι­σμέ­νων υπο­δο­μών και αυ­ξη­μέ­νου λει­τουρ­γι­κού κό­στους.

Η συμ­με­το­χή του γ.γ. και οι κατ’ ιδίαν συ­να­ντή­σεις ανα­μέ­νε­ται να λει­τουρ­γή­σουν και ως πεδίο συ­ντο­νι­σμού ενό­ψει της κο­ρύ­φω­σης της του­ρι­στι­κής πε­ριό­δου, με βα­σι­κό στόχο τη βελ­τί­ω­ση της κα­θη­με­ρι­νό­τη­τας κα­τοί­κων και επι­σκε­πτών, αλλά και τη δια­μόρ­φω­ση ενός πιο αν­θε­κτι­κού πλαι­σί­ου στή­ρι­ξης για τις νη­σιω­τι­κές κοι­νω­νί­ες του Αι­γαί­ου. Ο γραμ­μα­τέ­ας τυγ­χά­νει της εμπι­στο­σύ­νης και της ευ­ρεί­ας απο­δο­χής των αι­ρε­τών, καθώς έχει αντι­λη­φθεί σε άρι­στο βαθμό τα θέ­μα­τα νη­σιω­τι­κό­τη­τας και πα­λεύ­ει και εντός κυ­βέρ­νη­σης για την θω­ρά­κι­ση τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.