Συνεντεύξεις

H «Hellenic Police Running Team» στον 5ο διεθνή μαραθώνιο της Ρόδου!

Μεταξύ των ομάδων που θα πάρουν μέρος στις 29 Απριλίου, στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο της Ρόδου είναι η «Hellenic Police Runnning Team» που θα αποτελείται από 40 δρομείς, αξιωματικούς και αστυνομικούς υπαλλήλους!
Η ομάδα της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τη συμμετοχή της στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας τον περασμένο Νοέμβριο, τώρα θα πάρει μέρος και στο Μαραθώνιο της Ρόδου, με επικεφαλής το Διοικητή της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, αστυνομικό διευθυντή, Βασίλειο Βράντζα. Η ιδέα του “Hellenic Police Running Team” ανάγεται ουσιαστικά στο 2011, όταν ο υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής συμμετείχε στα μέτρα τάξης του τότε Μαραθωνίου, ως υπεύθυνος εγκατάστασης στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Ο ίδιος φανατικός δρομέας, πρότεινε το εγχείρημα του “Hellenic Police Running Team” για το 2017, στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, η οποία και το αγκάλιασε, κρίνοντας πως θα ήταν ωφέλιμο για την Ελληνική Αστυνομία και εξυπηρετεί την εξωστρέφεια προς τη κοινωνία, που τη χαρακτηρίζει. Έτσι μετά την Αθήνα, οι Έλληνες Αστυνομικοί θα τρέξουν και στη Ρόδο, την επόμενη Κυριακή 29 Απριλίου!
Ο διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Βασίλειος Βράντζας σε συνέντευξή του στη «δημοκρατική» δηλώνει ότι ο αστυνομικός «είναι σαρξ εκ της σαρκός» της κοινωνίας μας και συμμετέχει σε όλα τα δρώμενα αυτής, συμβάλλοντας έτσι στην εξωστρέφεια του Σώματος!
• Κύριε Βράντζα, πώς ξεκίνησε το “Hellenic Police Running Team” και ποια η εξέλιξή του;
Ήταν μία ιδέα του υποστρατήγου κυρίου Πλούμη Εμμανουήλ την οποία και έθεσε σε εφαρμογή στον 35ο αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας όπου και συμμετείχαμε περίπου με 100 αθλητές – αστυνομικοί, με τα χρώματα της αστυνομίας, αποσπώντας τα πολύ θετικά σχόλια των πολιτών – θεατών του αγώνα. Έκτοτε η ομάδα συνεχίζει να συμμετέχει σε διάφορα αγωνιστικά δρώμενα, όπως στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας, στον ημιμαραθώνιο του Παλαιού Φαλήρου, στο Μαραθώνιο της Ρόδου και στον 1ο Πανελλήνιο Αγώνα Δρόμου Αστυνομικού Προσωπικού, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
• Πότε τρέξατε ο ίδιος στον πρώτο σας μαραθώνιο;
Ο πρώτος μου Μαραθώνιος ήταν ο 35ος αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας και ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία, με πολύ έντονα συναισθήματα, παρότι η άθληση αποτελεί τρόπο ζωής για μένα και κατά το παρελθόν είχα συμμετάσχει σε δρομικά αγωνίσματα, ποτέ όμως σε μαραθώνιο.
• Πώς βλέπετε την εξάπλωση του δρομικού κινήματος ανά την Ελλάδα;
Ασφαλώς η εξάπλωση του δρομικού κινήματος στην χώρα μας είναι ένα πολύ θετικό γεγονός καθώς παρακινεί όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας να κάνουν την άθληση τρόπο ζωής. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον καθένα από εμάς που αθλείται, αλλά και γενικότερα για το κοινωνικό σύνολο, καθόσον είναι γνωστό ότι η άθληση συμβάλλει στη σωματική και πνευματική υγεία του ανθρώπου. Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να αναφέρω ένα παράδειγμα που μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Όταν ο πρώην πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου Γεώργιος ανέφερε ότι στόχος του ήταν να γίνει η χώρα μας «Δανία του νότου», ανέτρεξα στα στοιχεία οικονομικά, κοινωνικά και πολιτισμικά για να δω πού υστερούσαμε. Ένα από τα πολλά που ήμασταν μακράν πίσω από τη Δανία του βορρά, ήταν η άθληση των πολιτών. Στην Δανία αθλείται συστηματικά το 93% των πολιτών, ενώ στη χώρα μας μόλις το 4-5% των πολιτών.
• Στο μαραθώνιο της Ρόδου η ομάδα θα συμμετέχει με 40 αξιωματικούς/αστυνομικούς με εσάς ως επικεφαλής. Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας αυτή;
Για την συμμετοχή της “HELLENIC POLICE RUNNING TEAM” στον μαραθώνιο της Ρόδου, καθοριστική υπήρξε η συμβολή του προέδρου της Ένωσης Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου κ. Καλαμάτα Ευθυμίου και ιδιαιτέρως της αντιπεριφεριάρχη κας. Παπαβασίλειου Μαριέτας, η οποία προσκάλεσε την ομάδα μας να συμμετάσχει στους αγώνες της Ρόδου και την ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για την ευγενική προσφορά της. Για όλους εμάς είναι πολύ σημαντικό που θα συμμετάσχουμε σε αυτούς τους αγώνες, που διεξάγονται στο «μαργαριτάρι» των νησιών μας, την πανέμορφη πόλη της Ρόδου.
• Βοηθούν οι συμμετοχές σε τέτοια κοινωνικά δρώμενα στην εξωστρέφεια της ΕΛΑΣ;
Ο στόχος συγκρότησης της “HELLENIC POLICE RUNNING TEAM” ήταν διττός. Ο πρώτος ήταν για να καταδείξουμε ότι ο αστυνομικός «είναι σαρξ εκ της σαρκός» της κοινωνίας μας και συμμετέχει σε όλα τα δρώμενα αυτής, συμβάλλοντας έτσι στην εξωστρέφεια του Σώματος, που είναι πολύ σημαντική για την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των αστυνομικών και των πολιτών και ο δεύτερος, εξίσου σημαντικός με τον πρώτο, να παρακινήσουμε όλους τους συναδέλφους και ευρύτερα τους πολίτες να κάνουν την άθληση τρόπο ζωής.

Ο ΤΑΣΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έχει αναγνωριστεί από την UEFA ως ο καλύτερος διαιτητής στην Ελλάδα. Είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας της ΕΛ.ΑΣ. και θα τρέξει με την ομάδα “HELLENIC POLICE RUNNING TEAM” στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο Ρόδου.
«Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχει η ΕΛΑΣ σε πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα. Με αυτό τον τόπο βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη και από άλλη σκοπιά, είτε παίρνοντας μέρος ενεργά στους αγώνες, είτε βοηθώντας τις διοργανώσεις με την αστυνόμευση.
Προσωπικά συμμετέχω με μεγάλη χαρά στο Μαραθώνιο της πόλης μου. Η χαρά μου είναι μεγαλύτερη καθώς παίρνω μέρος με τη φανέλα της αστυνομίας. Ο πολύς κόσμος με γνωρίζει ως διαιτητή, όμως την ιδιότητα του αστυνομικού την τιμώ. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που στην Αστυνομία υπάρχουν αθλητές υψηλού επιπέδου. Τέτοιοι αθλητές υπάρχουν και στην “HELLENIC POLICE RUNNING TEAM”. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που θα τρέξει η ομάδα στον 5ο Μαραθώνιο της Ρόδου. Αποτελεί τιμή για τους αστυνομικούς που υπηρετούμε στο νησί. Προσωπικά, ανυπομονώ να τρέξω με τους συναδέλφους», δηλώνει ο κ. Σιδηρόπουλος στη «δημοκρατική».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου