Αθλητικά

Ψέλλας: «Άκαιρη και άτοπη η συζήτηση για τη ματαίωση της χρονιάς»

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συζητήσεις σχετικά με τον χρόνο επανεκκίνησης των τοπικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων και το πλαίσιο, εντός του οποίου θα εξελιχθούν και θα ολοκληρωθούν, με ουκ ολίγους παράγοντες, προπονητές και ποδοσφαιριστές να εκφράζουν ανοιχτά τον προβληματισμό τους για τη δυνατότητά τους να ανταποκριθούν.
Ακόμα και απόψεις, που έχουν στο επίκεντρό τους την οριστική διακοπή της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου έχουν καταγραφεί, με επιχειρήματα που αναφέρονται στην αδυναμία των σωματείων να ανταπεξέλθουν στα έξοδα μέσα στις σημερινές ασφυκτικές συνθήκες, στην μεγάλη δυσκολία επαναφοράς των ποδοσφαιριστών, καθώς στην αδυναμία των τελευταίων να αντέξουν, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεών τους, την αναμενόμενη επιμήκυνση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.
Η «δσπορ» απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλήματος της ΕΠΣΔ Χρυσόστομο Ψέλλα, προκειμένου να καταγραφεί η θέση της διοργανώτριας επί των όσων κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες και οι απαντήσεις καταδεικνύουν πως στην παρούσα φάση, η οποιαδήποτε συζήτηση για την οριστική διακοπή της σεζόν είναι άκαιρη και άτοπη.
Όπως υπογραμμίζει, μία τόσο σοβαρή απόφαση δεν είναι αρμόδια να τη λάβει ούτε η διοργανώτρια, ούτε καν τα σωματεία, καθώς πέραν της διαφοροποίησης που υπάρχει συγκριτικά με τα δεδομένα του καλοκαιριού και τη δυνατότητα για σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, με τη λογική πως τα τοπικά πρωταθλήματα έχουν ξεκινήσει, η αυτονόμηση από τις κεντρικές επιλογές της πολιτείας και της ΕΠΟ, θα έχει σοβαρότατες και δύσκολα διαχειρίσιμες συνέπειες για το δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο όχι μόνο για τη φετινή, αλλά και για την επόμενη χρονιά, αν όχι και για τις επόμενες.
Η πρώτη απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ανήκει στην κυβέρνηση και το πλαίσιο για το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν, εφόσον ανάψει το «πράσινο φως» για την επιστροφή, στην ΕΠΟ.
Λόγω της νησιωτικότητας και των ιδιαίτερων συνθηκών, η ΕΠΣΔ θα διερευνήσει τις δυνατότητες να προχωρήσει σε τροποποίηση των προκηρύξεων, χωρίς πάντως να ακουμπάει τον κεντρικό πυρήνα τους, συνεπώς θεωρίες περί διοργάνωσης των πρωταθλημάτων σ’ έναν γύρο βρίσκονται εκτός πραγματικότητας.
Από τους παράγοντες της Ένωσης εκτιμάται πως ακριβώς λόγω της προνοητικότητας να αναδιαρθρώσουν τις τοπικές κατηγορίες, περιορίζοντας τον αριθμό των αγωνιστικών, οι διοργανώσεις μπορούν να ολοκληρωθούν, έστω και με δυσκολίες, εμπρόθεσμα, δηλαδή μέχρι τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, η οποία εκπνέει τον Ιούνιο.
Ο Χρυσόστομος Ψέλλας ζητάει από τους ανθρώπους των σωματείων να παραμείνουν ψύχραιμοι και να κάνουν υπομονή, περιμένοντας τις επίσημες αποφάσεις.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου